Benefičný Angelus Fest pokračuje augustovou after party, na ktorej sa predstaví 6 kapiel

Aj výťažok z Angelus (After) Party poputuje pre OZ Svetielko nádeje.

Plagát ku Angelus (After) Party

B. BYSTRICA. V júni sa uskutočnil druhý ročník benefičného Angelus Festu (reportáž z neho nájdete na TOMTO ODKAZE), na ktorom sa podarilo vyzbierať takmer 4500 eur pre OZ Svetielko nádeje. Na august pripravili organizátori „open-air after-party“, na ktorej sa predstaví pestrá zostava 6 metalových kapiel. Výťažok bude opäť určený pre OZ Svetielko nádeje..

V sobotu 20. augusta sa v SOVA bare & art klube na Skuteckého ulici v Banskej Bystrici) predstaví banskobystrická legenda alternatívneho metalu – kapela HECATE, založená ešte v roku 1996, ktorá nahráva svoj tretí album, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta začiatkom budúceho roku. Niekoľko nových skladieb zahrajú už v auguste!

BROKEN RAIN vydali v roku 2015 debutový album „Here Comes The Pain“. Materiál z neho naživo predstavili napríklad v úlohe predkapely legiend ako URIAH HEEP, Blaze Bayley (ex IRON MAIDEN) alebo Don Airey (DEEP PURPLE). Kapela sa po dlhšej koncertnej prestávke vracia na pódiá so svojím energickým a melodickým metalom, v ktorom cítiť poctivé hardrockové korene, ale aj svieže moderné prvky.

DEMONIC-EYED. Foto: Sveťo Janota

Energickí Zvolenčania DEMONIC-EYED (HC/metal) „terorizujú“ ušné kanáliky svojich fanúšikov nekompromisnými skladbami zo zatiaľ troch albumov (štvrtý je na ceste – ešte sa pracuje na nejakom tom „faceliftingu“). Na koncerte idú vždy naplno – pot, sliny a piliny z paličiek lietajú dookola. Doneste si radšej štople do uší. Texty majú aj v slovenčine aj v angličtine na samé romantické témy, škoda spomínať.

Kapela BRAIN DEALERS pochádzajúca tiež zo Zvolena sa dala dokopy v roku 2018. Začiatkom tohto roka vydala debutové EP s názvom „Hostina“. Chlapci hrajú old school death metal a potešia ľudí priamočiarou tvrdou muzikou podporenou slovenskými textami. Momentálne pripravujú hudbu na prvý štúdiový album a snažia sa čo najviac prezentovať svoju tvorbu na koncertných pódiách.

Skvelým koncertným zážitkom bude nepochybne aj vystúpenie domácej skupiny GÁGOR (hard violence) – nadupaná muzika so ženským „screamo-growlingom“. Zaujímavosťou je, že kapele hrá na basu Julo z kapely ABSTRACT, ktorý dlhodobo pomáha s grafikou pre Angelus fest a je aj autorom plagátu k Angelus (After) Party.

Atmosferickí SOLIPSISM (Banská Bystrica) vznikli v roku 2018 s víziou vytvárať black metal s vlastnou tvárou alebo – ako to nazývajú oni – „negative black metal“. Ich úzkostlivý, melancholický mix moderných a tradičných prístupov k žánru upútal rumunské vydavateľstvo Sun & Moon Records, ktoré im doposiaľ vydalo jedno EP v roku 2020 a štúdiový album „Our Night Never Ends“ v roku 2022, ktorý v súčasnosti na koncertoch aj prezentujú.

Celý výťažok z benefičnej akcie bude venovaný OZ Svetielko nádeje. „Svetielko nádeje je občianske združenie, ktoré už 20 rokov pomáha deťom s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami a ich rodinám. Je to najstaršie združenie svojho druhu na Slovensku, ktoré úzko spolupracuje s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s jej detským onkologickým oddelením. Svetielko nádeje prevádzkuje aj jediný detský mobilný hospic na strednom Slovensku, ktorého poslaním je bezplatne poskytovať paliatívnu starostlivosť nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom v ich domácom prostredí a poskytovať podporu ich rodinám. Výťažkom z koncertu podporíme realizáciu projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý Svetielko nádeje pomáha zabezpečiť dispozičné úpravy a potrebné zariadenie pacientskych izieb a spoločných priestorov ako je detská herňa priamo na onkologickom oddelení,“ povedal riaditeľ OZ Svetielko nádeje Igor Obšajsník.

Vstupné na Angelus (After) Party bude od 7 eur (to znamená, že kto chce, môže dať aj viac a organizátori celú sumu venujú pre Svetielko nádeje).

FB Event

Tlačová správa