OSLAVA HLUKU V ŽIARI: TEŠTE SA NA EXKLUZÍVNYCH HOSTÍ

15. VÝROČIE HLUKU

NEKROFILTH (Usa) – thrash/death/punk
REPUKED (Swe) – death metal
THE PUBLIC (Svk – Čadca) – extreme hardcore
RADIATION (Svk – Bratislava) – thrash metal
CHEAP TALK (Svk – Sereď, Galanta, Šaľa) – hc/punk

Piatok 31.10.2014, Žiar nad Hronom, MsKC Zrkadlovka

Štart: 19:00, vstupné: 7 €

NEKROFILTH (Cleveland, Ohio, USA)
Kolízia špinavého thrash / death metalu a prašivého punku. Jediný koncert na Slovensku v rámci turné „Filling Europe With Poison 2014“. Debutový album „Devils Breath“ z roku 2013 patrí medzi najlepšie undergroundové nahrávky z minulého roku, čo dokazuje aj fakt, že bol hneď vypredaný. Tohto roku sa dočkal znovu vydania, oba pressy vyšli na kultovom americkom vydavateľstve Hells Headbangers ako aj split LP s Nunslaughter, s ktorými gitarista Zack pred 5 rokmi odohral neskutočný koncert v Zrkadlovke. K turné vychádza na známom českom vydavateľstve Doomentia Records nové 7 EP „Acid Brain“ a naplánovaný je taktiež split 7 EP s Gravehill na Fat Ass Records z Poľska.

REPUKED (Stockholm, Švédsko)
Štipľavý death metal s nechutnou lyrikou ovplyvnený kapelami Autopsy / Abscess, Pungent Stench alebo GG Allin. Vonku 2 albumy na Soulseller records, 7 EP „Nunc Est Bibendum“ a split 7 EP s Haemophagus, v príprave split s Bonesaw. Aktuálne sa vrátili z turné po západnej / južnej Európe v spoločnosti Entombed a Grave.

THE PUBLIC
Žijúca legenda slovenského extrémneho hardcore a jediná fungujúca kapela, ktorá hrala v 1999 na nami prvom organizovanom koncerte v Žiari. Môžeš očakávať špeciálny set poskladaný prevažne zo starej tvorby.

RADIATION
Poctivý thrash metal germánskeho strihu z konca 80. rokov doplnený o neskutočné blast beaty. Nahrávka „Plutonium Overdose“ sa dostala do top tenu jedného z redaktorov prestížneho amerického fanzinu Short, Fats & Loud.

CHEAP TALK
Staroškolský hardcore / punk inšpirovaný americkou HC scénou zo začiatku 80. rokov s členmi Barney Gumble a The Citadel. Basák Jarko pôsobil v kapele Sociálny Útlak, ktorá v Žiari pred 15 rokmi odohrala jeden zo svojich prvých koncertov.

Tlačová správa