BEHEMOTH odhalili zákulisie koncertu zo strechy, AT THE GATES hlásia návrat strateného syna

BEHEMOTH odhalili zákulisie koncertného streamu. AT THE GATES so staronovým gitaristom. GUNS N´ROSES s novým klipom. DOOMAS mixujú nový album. Festival Gothoom potvrdil ďalšie kapely pre nadchádzajúci ročník. STEEL PANTHER ohlásili nový album. BRAIN DEALERS zverejnili svoj prvý klip.

Nergal s dymovnicami vo farbách Ukrajiny.

Poľskí titáni BEHEMOTH zverejnili video poodhaľujúce zákulisie ich koncertného streamu „Opvs Contra Cvltvra“ zo strechy známeho Paláca kultúry a vedy v centre Varšavy. Streamovaná udalosť predznamenávala štyrmi novými skladbami príchod ich v poradí dvanástej štúdiovky „Opvs Contra Natvram“.

Death metalisti AT THE GATES oznámili návrat zakladajúceho gitaristu Andersa Björlera. „S veľkým potešením vítame Andersa Björlera, jedného zo zakladajúcich členov, späť v kapele. S nadšením vám oznamujeme, že už začíname pracovať na nasledovníkovi albumu The Nightmare of Being v zostave, v akej boli napísané nahrávky Terminal Spirit Disease, Slaughter of the Soul a At War with Reality. Je to ako druhé znovuzrodenie kapely a tešíme sa na túto novú kapitolu,“ povedal vokalista Tomas Lindberg.

Kapela GUNS N´ROSES vypustila do sveta videoklip ku piesni „You Could Be Mine“, v ktorom sú zábery z koncertu kapely v roku 1991 v New Yorku. Klip slúži ako lákadlo na monštruózny deluxe boxset „Use Your Illusion I & II“, ktorý vychádza 11. novembra prostredníctvom vydavateľstiev Universal/Geffen. Obe multi-platinové štúdiovky vyšli v rovnaký deň v roku 1991. Spomínaný remastrovaný boxset, dostupný vo viacerých formátoch (CD/LP/Blu-ray), obsahuje 97 skladieb, z toho 63 doteraz nevydaných spolu s videami.

Slovenská formácia DOOMAS aktuálne dokončuje záverečný mix nového albumu „R´lyeh“ inšpirovaného mýtickým tvorom Cthulhu spisovateľa H.P. Lovecrafta. Popri tom sa už obzerá aj po možnostiach, kto by mohol novinku mastrovať. Mimochodom, tento album vyjde ako 2 LP.

Organizátori festivalu Gothoom potvrdili ďalšie dve kapely pre nadchádzajúci ročník. Sú nimi death metalové spolky DESTINITY z Francúzska a CHRONIC HATE z Talianska. Indoor edícia festivalu Gothoom sa uskutoční v dňoch 28.-29.4. 2023 v kultúrnom dome v obci Žemberovce.

Glam metalisti STEEL PANTHER vydajú 24. februára nový štúdiový album s názvom „On the Prowl“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)“. Novinka ponúkne celkovo 13 skladieb.

Zvolenská skupina BRAIN DEALERS zverejnila svoj úplne prvý videoklip, ktorý je ku skladbe „Hostina“ z ich debutového EP s rvonakým názvom.