DIMMU BORGIR vydali upravenú verziu albumu z roku 2001, novinky hlásia aj FEAR FACTORY, THERION či KISS

DIMMU BORGIR vydali remastrovanú verziu úspešného albumu. FEAR FACTORY pracujú na novom albume. THERION a ARMORED SAINT s novými videami. KISS vydajú deluxe verziu desiatej štúdiovky. DISTURBED a Iggy Pop zverejnili nové skladby.

DIMMU BORGIR. Zdroj foto: Anne C. Swallow, zdroj: fb Dimmu Borgir

Symfonickí black metalisti DIMMU BORGIR vydali v piatok, 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records, remixovanú a remastrovanú verziu albumu „Puritanical Euphoric Misanthropia“ z roku 2001. Pri tejto príležitosti zverejnili nové lyric video ku skladbe „The Maelstrom Mephisto“.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Aktuálne sa celý proces nachádza vo fáze predprodukcie. Nového materiálu by sme sa mohli dočkať v polovici budúceho roka. Taktiež dávame do pozornosti skladbu „Hatred Will Prevail (Monolith Remix)“ spred pár dňami vydanej nahrávky „Recoded“. Tá ponúka remixy skladieb z ich poslednej radovky „Aggression Continuum“.

Švédi THERION natočili nový videoklip ku piesni „Codex Gigas“ z čerstvo vydanej štúdiovky „Leviathan II“. „Jedného dňa som premýšľal o epickom doom metale a premýšľal som, či je ťažšie napísať hit v tomto žánri, alebo či je to ťažšie v bežnom metale. Som veľkým fanúšikom CANDLEMASS a podľa môjho názoru som nepočul žiadnu inú kapelu, ktorá by sa zhodovala s ich hitovými skladbami v tomto žánri. Rozhodol som sa teda, že sa sám pokúsim zistiť, aké je to ťažké. Samozrejme, musel som do procesu písania zapojiť Thomasa, ktorý bol bývalým spevákom CANDLEMASS. Výsledkom je Codex Gigas. Či to bude hit alebo nie, posúdia fanúšikovia,“ vyjadril sa líder skupiny Christofer Johnsson.

Legendárnej skupine KISS vyjde 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva Universal Music super deluxe verzia albumu „Creatures of the Night“ z roku 1982. Celkovo obsahuje 103 skladieb, z toho 75 doteraz nevydaných. Nahrávka, ktorá oslavuje 40. výročie, je zásadným počinom v katalógu KISS, keď sa s ňou preorientovala na vedomý návrat k hard rocku, vďaka ktorému získali slávu. Okrem tvrdšieho zvuku je album tiež známy svojou temnejšou náladou. Singel „I Love It Loud“ zaznel takmer na každom nasledujúcom turné skupiny, zatiaľ čo „War Machine“, balada „I Still Love You“ a titulná pieseň sa taktiež veľa rokov vyskytovali v koncertných setlistoch. Za zmienku stojí aj skladba „Killer“, na ktorej sa objavila prvá skladateľská spolupráca skupiny s ich čoskoro nastávajúcim gitaristom Vinnie Vincentom. „Creatures Of The Night“ získalo uznanie v časopisoch ako Kerrang! a Guitar Player, keď sa umiestnili v rebríčku Top Five na konci roka 1982 a dosiahli status zlatého albumu (predaj viac ako 500 000 kusov). Pod správou si môžete vypočuť demo verziu skladby „Not for the Innocent“. Finálna verzia, len s vokálom Genea Simmonsa, sa potom objavila na albume „Lick it Up“ z roku 1983.

Kalifornské zoskupenie ARMORED SAINT sa pripomína live videom piesne „Missile the Gun“ z vystúpenia v hollywoodskom klube Whisky a Go Go z 10. októbra 2020.

Kapela DISTURBED zverejnila titulnú skladbu z dosky „Divisive“. Dátum vydania je stanovený na 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records. „Titulná pieseň a samotný názov albumu svedčia o neuveriteľne posratom stave vecí, v ktorých žijeme. Ide o to, ako hyperpolarita ovplyvnila všetko, čo ľudia v živote robia. Ľudia sú závislí na rozhorčení. Sú závislí na hľadaní ďalšej veci, ktorá ich naštve, aby sa o tom mohli vyblázniť na sociálnych sieťach. Všetko negatívne dostalo dávku steroidov,“ povedal spevák David Draiman.

Iggy Pop vypustil do sveta nový singel s názvom „Frenzy“, ako predzvesť chystaného albumu. Minulý týždeň oznámila spoločnosť Atlantic Records exkluzívne partnerstvo s vydavateľstvom Gold Tooth Records, ktoré založil producent Andrew Watt. Iggy Pop je prvým umelcom podpísaným do tohto spoločného podniku. „Iggy Pop je kurevská ikona. Skutočný originál. Ten chlap vymyslel stagediving. Stále nemôžem uveriť, že mi dovolil nahrať s ním nahrávku. Som poctený. Tento album bol vytvorený na to, aby bol prehrávaný tak hlasno, ako len vaše stereo dokáže,“ uvádza Andrew Watt v tlačovej správe.