Novinkový blok na úvod týždňa: AMON AMARTH, OBITUARY, MOTÖRHEAD, THE ROLLING STONES a ďalší

AMON AMARTH súčasťou komiksu a stolovej hry. THE ROLLING STONES vydajú nový živák. OBITUARY, MOTÖRHEAD, KATATONIA a GOD DETHRONED zverejnili nové skladby.

AMON AMARTH

Vikingovia AMON AMARTH vydajú v júni 2023 v spolupráci s vydavateľstvom Z2 Comics grafický román a stolovú hru „The Great Heathen Army“. Komiks sa ponorí do srdca Vikingského veku, keď veslá poháňajú dlhé lode k brehom čakajúcim na brutálnu zrážku ocele a kostí. „Sme nadšení, že môžeme oznámiť, že sme sa spojili so Z2, aby sme vám priniesli The Great Heathen Army ako grafický román. Je to brutálny príbeh o vojne, krviprelievaní a sláve v čase, keď vikingské nájazdy priniesli teror na pobrežie Anglicka. Vyrobili sme aj sprievodnú repliku stolovej hry, ktorú môžete vidieť v hudobnom videu k titulnej skladbe albumu,“ uvádza skupina na sociálnych sieťach.

Death metalisti OBITUARY sa hlásia o slovo s rovnomenným singlom z chystanej dosky „Dying of Everything“. Dátum vydania je stanovený na 13. januára prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records. „Vybrali sme titulnú skladbu ako náš druhý singel, aby sme fanúšikom dali ochutnať niečo trochu iné, než je typický štýl OBITUARY. Sme nadšení, že môžeme predviesť Kenove (Andrews, gitara) písanie. Keď on a Donald Tardy dajú hlavy dokopy, dodajú nejakú extra chuť a korenie,“ okomentovala kapela novú skladbu.

Kapela MOTÖRHEAD vydala v roku 2015 svoj posledný štúdiový album „Bad Magic“. Jeho rozšírená verzia s názvom „Bad Magic: Seriously Bad Magic“ uzrie svetlo sveta 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music a predstaví dve predtým nevydané skladby „Bullet In Your Brain“ a „Greedy Bastards“, ako aj živé vystúpenie z nasledujúceho turné na obrovskom festivale Mt Fuji v Japonsku z roku 2015. Fanúšikovia dostanú aj „War, Love, Death And Injustice“, audio rozhovor s Lemmym. Nové video ku skladbe „Bullet In Your Brain“, ktoré obsahuje exkluzívne, doteraz nevidené zábery z nahrávacej session albumu „Bad Magic“, si môžete pozrieť nižšie.

Legendárna kapela THE ROLLING STONES oznámila, že 10. februára jej prostredníctvom vydavateľstva Mercury Studios vyjde nový živák „Grrr Live!“ (LP/CD/DVD/Blu-ray), ako pripomienka ich turné k 50. výročiu z rokov 2012 až 2013. Ide o záznam koncertu z 15. decembra 2012 v Prudential Center v Newarku. Ako hostia vtedy s kapelou vystúpili THE BLACK KEYS, Gary Clark Jr. a John Mayer, Lady Gaga, Mick Taylor a Bruce Springsteen. Koncert od svojho plateného vysielania v roku 2012 nebol fanúšikom dostupný. Teraz vychádza s novým zostrihom a zvukovým mixom. Pod správou nájdete aj trailer.

Švédski melancholici KATATONIA zverejnili novú skladbu „Austerity“ z albumu „Sky Void of Stars“, ktorý vychádza 20. januára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Predstavujeme náš nový singel a úvodnú skladbu albumu Sky Void of Stars. Energický, temný, prísny a rozčarovaný,“ píše sa v tlačovej správe.

Death/black metalová formácia GOD DETHRONED zverejnila klipom podporený nový singel s názvom „Asmodevs“. „Asmodeus je jedným z najstarších démonov, ktoré ľudstvo pozná. V starovekých písmach vystupuje ako princ démonov a pekla. Samotná pieseň je z veľkej časti zložená ako singel. Krátka, so všetkými typickými ingredienciami GOD DETHRONED. Epické melódie v kombinácii s čistou brutalitou,“ vyjadril sa frontman Henri Sattler.