SEPULTURA vydá nový album vo februári. Novinky hlásia aj TARJA, AGNOSTIC FRONT, RUSH, EPICA a ďalší

SEPULTURA v štúdiu. TARJA zverejnila novú skladbu. AGNOSTIC FRONT vydajú nový album. RUSH mieria do kín s koncertným filmom. Novinky aj od EPICA, DESTRUCTION, AS I LAY DYING, STEEL PANTHER, PHIL CAMPBELL, HELLYEAH a DEMONIC-EYED.

SEPULTURA

Kapela SEPULTURA vstúpila do nahrávacieho štúdia Fascination Street Studios vo švédskom Örebro, kde s producentom Jensom Bogrenom začala práce na novom albume. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť vo februári budúceho roka u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

TARJA TURUNEN zverejnila novú skladbu „Tears In Rain“ z chystaného albumu „In the Raw“. Novinka vychádza 30. augusta prostredníctvom earMUSIC. „Pokiaľ ide o môj tretí singel „Tears In Rain“, hľadala som silné video. Nechcela som sa dostať do klišé sĺz a dažďa alebo príbehu o rozchode. Pieseň je o prekonávaní ťažkosti, ktoré by sa mohli týkať akéhokoľvek aspektu života,“ uvádza Tarja v tlačovej správe.

Hardcoristi AGNOSTIC FRONT vydajú na jeseň u Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „Get Loud!“. „Je hotovo! Podpísané, zapečatené a dodané! Náš nový album „Get Loud!“ Vydaný bude na jeseň u Nuclear Blast Records. Nemôžem sa dočkať až ho budete všetci počuť. Toľko úžasných ľudí bolo toho súčasťou. Starí priatelia, bývalí kamaráti z kapely a solídni priatelia prišli s úžasnými nápadmi a príspevkami,“ napísal frontman Roger Miret na facebookovom profile kapely.

Veteráni RUSH zamieria 21. augusta do kín s koncertným filmom „Cinema Strangiato: An Annual Exercise In Fan Indulgence“. Snímka ponúkne zábery z ich turné „R40“ z roku 2015. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „Distant Early Warning“.

Holandská formácia EPICA zverejnila nové lyric video k piesni „Kingdom of Heaven“ z gold edície nanovo vydaného albumu „Design Your Universe“ pri príležitosti desiatich rokov od jeho vydania. Vynovená edícia uzrie svetlo sveta 4. októbra vďaka labelu Nuclear Blast Records a ponúkne remixovaný a remastrovaný materiál s vylepšeným artworkom a aj druhý disk. Ten bude obsahovať akustické verzie piesní z tohto albumu.

Thrash metalisti DESTRUCTION sa prezentujú s novým obrazovým materiálom k songu „Inspired by Death“ z čerstvej radovky „Born to Perish“.

Američania AS I LAY DYING sa hlásia o slovo s novým videoklipom k titulnej skladbe z chystaného albumu „Shaped by Fire“. Ten vyjde 20. septembra u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Glam metalisti STEEL PANTHER natočili nový klip k songu „Always Gonna Be a Ho“ z ich aktuálnej štúdiovky „Heavy Metal Rules“.

Phil Campbell (MOTÖRHEAD) má na svojom konte nový videoklip k piesni „These Old Boots“ s hosťami Dee Sniderom (TWISTED SISTER), Mickom Marsom (MÖTLEY CRÜE) a Chrisom Fehnom (ex-SLIPKNOT). Spomínaná pieseň pochádza z jeho debutového sólo albumu „Old Lions Still Roar“, ktorý vyjde 25. októbra u Nuclear Blast Records.

Kapela HELLYEAH vypustila do sveta novú skladbu s názvom „Perfect“ z albumu „Welcome Home“, ktorý im vyjde 27. septembra u Eleven Seven Music.

Nový scrap metalový projekt DEMONIC-EYED, za ktorým stojí Luboshio z kapely MÄSO, zverejnil prvé oficiálne lyric video ku piesni „The Wolf with a Gun“. Skladba sa nachádza na rovnomennom debutovom materiály „Demonic-eyed“.