Novinkový blok v závere týždňa: GHOST, DEICIDE, HAMMERFALL, U.D.O., DOOMAS a ďalší

GHOST s novým lyric videom. DEICIDE pokračujú v nahrávaní nového albumu. HAMMERFALL zmenili vydavateľstvo. THE ROLLING STONES oznámili koncertný stream. Zmena v zostave U.D.O.. HYPNOS a DOOMAS vyrážajú na spoločné turné. VENOMOUS CONCEPT a THE ACACIA STRAIN zverejnili nové skladby.

GHOST

Kapela GHOST zverejnila nové lyric video k singlu „Mary on a Cross“. Minulý mesiac bola pieseň certifikovaná ako zlatá za nahromadenie 500 000 certifikovaných jednotiek. Podľa RIAA (Recording Industry Association of America) sa jedna ekvivalentná jednotka piesne rovná predaju jednej digitálnej skladby alebo 150 audio alebo video streamovaní.

Death metalisti DEICIDE majú nahraté basgitarové party pre nový a zatiaľ nepomenovaný album. Na sociálnych sieťach o tom informoval gitarista Taylor Nordberg. „Nové veci, ktoré teraz píšeme, sú naozaj hymnické. Je tam zamiešaných veľa progresívnych vecí. Steve Asheim je prog rockový chlapík. Rád píše black metalové riffy a progresívne veci. Má úžasný talent. Hrá na klavíri, vie hrať na gitare. Je bubeník, ale dokáže všetko,“ vyjadril sa predčasom Glen Benton v rozhovore pre The Garza Podcast.

Švédi HAMMERFALL sa podpisom zmluvy vracajú k staronovému vydavateľstvu Nuclear Blast Records. „Boli sme súčasťou budovania vydavateľstva, počnúc našim prvým albumom. Počas ďalšej cesty sa Nuclear Blast vyvinuli do obrovskej sily, ktorou sú dnes. Hoci sme na tri štúdiové albumy odišli, tak sme s týmito nahrávkami spokojní a ďakujeme všetkým, ktorí s nami na nich spolupracovali. Veľmi sa tešíme, že sme späť tam, kam patríme. Je to naozaj pocit, akoby sme prišli domov,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Z nemeckej formácie U.D.O. odchádza basgitarista Tilen Hudrap. „Vážení fanúšikovia, chcem vás informovať, že som sa rozhodol opustiť kapelu U.D.O. z vlastnej vôle. Je to len moje rozhodnutie a dospel som k tomu po týždňoch starostlivého zvažovania. Po 4 albumoch a celosvetových turné a vystúpení s U.D.O. a DIRKSCHNEIDER som sa rozhodol, že je čas, aby som sa v metalovom svete venoval iným záujmom,“ napísal Hudrap v oficiálnom vyhlásení. Hudrapa zastupoval na nedávnom turné bývalý basgitarista ACCEPT Peter Baltes, keď bol Hudrap hospitalizovaný po tom, čo takmer skolaboval na pódiu 4. septembra počas koncertu kapely v Mníchove. Hudrap neskôr povedal, že trpel respiračnou alkalózou, úplnou hyperventiláciou, nekontrolovateľným trasom, chvíľkovým kolapsom telesných funkcií a úplným vyhorením.

Legendárna skupina THE ROLLING STONES oznámila na 2. februára (o 21:00 SEČ) koncertný stream „Grrr Live!“. Ide o záznam vystúpenia z 15. decembra 2012 v Prudential Center v Newarku. Ako hostia vtedy s kapelou vystúpili THE BLACK KEYS, Gary Clark Jr. a John Mayer, Lady Gaga, Mick Taylor a Bruce Springsteen. Koncert od svojho plateného vysielania v roku 2012 nebol fanúšikom dostupný. Spomínaný živák oficiálne vychádza 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Mercury Studios vo formátoch LP/CD/DVD/Blu-ray ako spomienka na turné k 50. výročiu kapely. Lístky si môžete kúpiť NA TOMTO ODKAZE.

Slovenskí metalisti DOOMAS a česká death metalová formácia HYPNOS vyrážajú na spoločné stredoeurópske turné. „Ako sme už predbežne avizovali, v najbližších dňoch začnú HYPNOS a DOOMAS zatiaľ najrozsiahlejšiu koncertnú spoluprácu v podobe dvadsiatky spoločných koncertov. Tie obe kapely zavedú aj mimo ich domovskej krajiny – Českú republiku a Slovensko, ale aj do Poľska, Rakúska a Talianska. DOOMAS na šnúru vyrazia s novým dlhohrajúcim albumom „R´lyeh“, ktorý vychádza po dlhých 8 rokoch od svojho predchodcu „La Muerte“. HYPNOS sa budú v priebehu jari prezentovať novým minialbumom, ktorý sa nahráva v týchto dňoch, a kde sa predstaví „staronová“ akvizícia za bicou súpravou, bubeník bieloruského pôvodu Igor „Sataroth“ Botko. Všetko štartuje už tento piatok a sobotu v Novom Meste nad Váhom, resp. Uherskom Hradišti, kde sa HYPNOS rozlúči s bubeníkom Pegasom, ktorý kapelu opúšťa,“ informuje skupina DOOMAS na sociálnych sieťach.

Grind/punková skupina VENOMOUS CONCEPT zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Timeline“ z chystaného albumu „The Good Ship Lollipop“. Dátum vydania je stanovený na 24. februára prostredníctvom vydavateľstiev Decibel Records/Graphite Records.

Deathcoristi THE ACACIA STRAIN vypustili do sveta nový singel s názvom „Untended Graves“.