Nový singel WITHIN TEMPTATION je o ľuďoch hladných po vojne, MARDUK vyhodili basgitaristu

WITHIN TEMPTATION sa prezentujú novou skladbou. MARDUK vyhodili basgitaristu. KATAKLYSM a U.D.O. vydajú nové albumy. OUTLANDERS a VOIVOD s piesňami. SIGH ponúkajú ukážku z chystaného živáku.

WITHIN TEMPTATION

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION vypustila do sveta nový singel „Wireless“. „Singel sa zameriava na tých, ktorí sú hladní po vojne a nepokojoch, manipulujú a ovládajú médiá. Wireless je pieseň o vojakovi, ktorý ide do vojny presvedčený, že tam ide pre dobrú vec. Je indoktrinovaný vládou kontrolovanou médiá a myslí si, že bude vítaný späť ako záchranca, len aby zistil, že ho využili. Výsledkom je, že ho ľudia namiesto toho považujú za brutálneho dobyvateľa a teraz sa ocitá na nesprávnej strane. Jeho život a životy mnohých sú oklamané a zničené,“ píše sa v tlačovej správe. Video s pomocou umelej inteligencie vytvoril Adriano Theel z Titanfilmmedia.

Black metalisti MARDUK vyhodili basgitaristu Joela Lindholma. Dôvodom je jeho hajlovanie počas koncertu na londýnskom festivale Incineration Fest. „Po rôznych netolerovateľných pódiových vyčíňaniach veľmi opitého Joela minulý týždeň na Incineration Feste, uvoľnil svoju pozíciu v kapele. Náš starý priateľ a basgitarista Devo (Magnus Andersson) súhlasil s dočasnou účasťou, takže je nepravdepodobné, že to ovplyvní niektorý z nadchádzajúcich koncertov,“ informovala kapela prostredníctvom svojho facebookového profilu.

Death metalisti KATAKLYSM oznámili, že 10. augusta im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Goliath“. Nižšie si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe klipovky „Bringer of Vengeance“. „Nový album Goliath prichádza v čase našej spoločnosti, kde rozkol a nenávisť narastajú a šíria sa po celom svete, kde sa stretávajú ideológie o tom, aká by mala byť budúcnosť ľudstva. To je tiež čas bezprecedentných mocenských štruktúr bojujúcich o kontrolu nad našimi životmi. Príbeh Dávida a Goliáša nebol nikdy dôležitejší než v tejto modernej dobe. Metal bol vždy hlasom vzbury proti útlaku a za ochranu našich slobôd. Album sa dotýka aj vnútorného konfliktu a toho, čo je potrebné urobiť, aby ste sa postavili svojim vnútorným démonom. Hlavná myšlienka singlu Bringer of Vengeance je o starostlivo a trpezlivo plánovanej pomste. Pieseň je inšpirovaná udalosťami okolo atentátu na kráľa Richarda I. Levie Srdce a myšlienkou, že to môže nejaký čas trvať, ale jedného dňa bude spravodlivosti vždy vyhovené,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Maurizio Iacono.

Projekt OUTLANDERS, v ktorom pôsobí Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH), sa pripomína novou piesňou „A Peaceful Place (Return to the Oasis)“ z albumu „Outlanders“. Dátum vydania je stanovený na 23. júna prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC. „Úplne prvá pieseň, ktorú som napísala, vďaka čomu je veľmi blízka môjmu srdcu. S OUTLANDERS je skladba znovuzrodená, pretože sa nám ju podarilo preniesť na iné miesto, ktoré som si ani nevedela predstaviť, keď som ju pred 16 rokmi písala len na klavíri. Rozhodla som sa napísať anglický text, aby to bolo špeciálne pre OUTLANDERS. Ešte som žila v Buenos Aires v Argentíne, keď som požiadala miestneho priateľa, gitaristu Waltera Giardina, aby vložil svoje kúzlo do A Peaceful Place (Return to the Oasis). Walter bol úplne prvý gitarista, ktorý nám pomohol začať s OUTLANDERS a skutočne zachytil dušu a myšlienku toho, čo sme s Torstenom hľadali. V skladbe môžete počuť jeho úžasný talent s akustickými aj elektrickými gitarami. Dúfam, že vás moja pieseň vezme na inú cestu a že nájdete pokojné miesto, kde sa budete cítiť bezpečne a slobodne,“ vyjadrila sa k piesni Tarja Turunen a doplnila aj informácie k sprievodnému videu. „V blízkosti Antiguy je niekoľko malých ostrovov a jedným z nich je Great Bird Island, ktorý leží na severnom pobreží a je súčasťou morského parku Antiguy. Mala som to potešenie navštíviť tento malebný ostrov, prístupný len loďou niekoľkokrát. Ostrov je známy svojou rozsiahlou populáciou vtákov a nádhernými výhľadmi. Spolu s Torstenom sme tam natáčali vizualizér. Deň bol slnečný a krásny a pamätám si, že pre silný vietor bolo niekedy takmer nemožné natáčať, ale zvládli sme to. Naša pieseň potrebovala pokojné miesto ďaleko od ľudí a The Great Bird Island bol na to ideálnym miestom,“ dodala bývalá speváčka NIGHTWISH.

Kapele U.D.O. vyjde 25. augusta prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album s názvom „Touchdown“. Trinásť skladbový počin (prvý s basgitaristom Peterom Baltesom, ex-ACCEPT) vznikal pod producentským dohľadom Martina Pfeiffera, o mastering sa postaral Stefan Kaufmann. Prvý singel „Forever Free“ očakávajte 23. júna.

Skupina VOIVOD zverejnila staronovú skladbu „Nuage Fractal“ z výročného albumu „Morgöth Tales“, ktorý obsahuje nanovo nahraté piesne z rokov 1984 až 2003. Album vychádza 21. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Sme nadšení, že môžeme predstaviť prvý singel z nášho albumu k 40. výročiu! Jeho solídne bicie a basgitara, mimozemská gitarová linka, text a melódia, robia Nuage Fractal jedinečným, ktorý predstavuje éru albumu Angel Rat. Pripravme sa osláviť túto úžasnú cestu nahrávky Morgöth Tales,“ povedal basgitarista Dominic „Rocky“ Laroche.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH vypustili do sveta ukážku z chystaného živáku „Live: Eastern Forces of Evil 2022“ (CD/DVD/LP/Digital) v podobe skladby „Mayonaka No Kaii“. Materiál sa nahrával v auguste 2022 počas ich streamovacej udalosti. Vydanie je naplánované na 16. júna prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records.