Novinkový blok: CANNIBAL CORPSE, EXODUS, Doro, U.D.O., BARONESS a ďalší

CANNIBAL CORPSE, BARONESS a PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS vydajú nové albumy. U.D.O. a DORO zverejnili nové skladby. EXODUS zmenili vydavateľstvo. S novými skladbami sa hlásia aj KVELERTAK a PAČESS. Leproviny sú späť.

CANNIBAL CORPSE

Death metalisti CANNIBAL CORPSE vydajú 22. septembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Chaos Horrific“. „Mne tento album pripadá ako pokračovanie Violence Unimagined,“ hovorí basgitarista Alex Webster. „Verím, že naše skladanie piesní pokročilo spôsobom, že každá skladba si razí svoju vlastnú cestu, či už ide o priamočiaru alebo technickú skladbu,“ poznamenáva gitarista Rob Barrett. „Niekedy je to mix oboch, takže neexistuje žiadna prvoplánová myšlienka, že by sme chceli byť technickejší. Hudba jednoducho naberá svoj vlastný smer. Nikdy nepremýšľam o niečom, len nechám písanie voľne plynúť bez obmedzení,“ hovorí gitarista/producent Erik Rutan. „Tentoraz som vedel, že chcem posunúť štruktúru trochu iným smerom ako pri Violence Unmagined – rozšíriť dynamiku, preskúmať nové územie bez toho, aby som sa odchýlil od toho, čím CANNIBAL CORPSE sú a čím vždy budú,“ dopĺňa Rutan. Prvý nástrel v podobe skladby „Blood Blind“ nájdete nižšie.

Thrash metalisti EXODUS opustili Nuclear Blast Records a podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Je čas na novú kapitolu pre kapelu a sme nadšení, že sa pripojíme k tomuto vydavateľstvu, dupneme na plyn a pripravujeme sa na ďalšiu nahrávku! Presvedčili nás svojou vášňou a láskou ku kapele a tým, kam sa budeme v budúcnosti uberať, sme nemohli povedať nie. Je čas posunúť sa ešte ďalej a pokračovať nielen v preháňaní ľudí s našou značkou thrash metalu, ale taktiež je čas zvýšiť počet tiel!“ vyjadril sa gitarista Gary Holt.

Metalová kráľovná Doro Pesch vypustila do sveta prvú skladbu „Time for Justice“ z pripravovenej štúdiovky „Conqueress – Forever Strong and Proud“. Tá má dátum vydania stanovený na 27. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela U.D.O. zverejnila novú skladbu „Forever Free“ z chystaného albumu „Touchdown“, ktorý vyjde 25. augusta prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records. „Skladba má prinútiť ľudí nielen veriť faktom, ktoré počujú, alebo ktoré im ukazujú napríklad médiá, ale aby premýšľali individuálne. Neznamená to, že treba všetko spochybňovať. Pieseň má vyjadrovať, že je lepšie vytvárať si vlastné názory na konflikty a iné témy a to aj keď sa niekedy mýlime, ako slepo nasledovať masu. Je to hudobná pocta nášmu privilégium žiť v slobodnom svete, v ktorom našťastie žiť môžeme,“ povedal bubeník Sven Dirkschneider.

Kapela BARONESS oznámila, že 15. septembra jej prostredníctvom vydavateľstva Abraxan Hymns vyjde nový album „Stone“. „Dôležitou líniou v BARONESS je, že sa neradi opakujeme. Všetko je to o ochote riskovať. Keď som bol mladší, celý zmysel hudby bol byť iný, nerobiť to isté, nepočúvať rodičov alebo hrať podľa pravidiel. Je to trochu hlúpe, ale v praxi to funguje. Je naozaj hrozné byť pri šiestej nahrávke vo svojej kariére a myslieť si, že budete musieť držať krok s vašou históriou, než aby ste sa neustále posúvali a vymýšľali. Takže sme zdvojnásobili neustále vymýšľanie, aby sme videli, kam nás to zavedie. Myslím si, že táto nahrávka je toho dobrým odrazom. Stone je oveľa živším a priamočiarejším albumom,“ povedal líder skupiny John Baizley. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Last Word“.

Skupine PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS vyjde 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album s názvom „Kings of the Asylum“. „Je to prvá nová hudba s našim novým spevákom Joelom Petersom, ktorá nakopáva,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Nižšie si môžete vypočuť prvý singel „Schizophrenia“, podporený aj videoklipom.

Nóri KVELERTAK zverejnili novú skladbu „Skoggnagr“ z chystanej dosky „Endling“. Dátum vydania je stanovený na 8. septembra prostredníctvom vydavateľstiev Rise Records/Petroleum Records. „Skoggangr bola prvá pieseň, ktorú sme na nový album napísali. Je o Helmutovi Von Botnlausovi, ktorého životná história a písomné záznamy inšpirovali mnohé texty na albume. Všetko sa odohráva vo vresoviskách a horskej oblasti juhozápadného pobrežia Nórska, kde sa Helmut narodil. Tu strávil väčšinu svojho života v ústraní, žil z toho, čo mu mohla poskytnúť zem, pričom bojoval proti každému, kto sa snažil ničiť okolitú prírodu. Veterné turbíny a developeri nehnuteľností, dávajte si pozor!“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Česká formácia PAČESS predstavila prvý singel „33“ z nahrávky „Absolutno“, ktorá uzrie svetlo sveta 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva HellStorm Productions. „Oslaben recidivující angínou jsem vyrazil na jeden seminář, kde mě okamžitě odchytil obchodní sládek Aleš Dvořák a odvedl mě k výčepu. Výčepák mi dal vzorek piva a Dvořák pověděl, že se jedná o zatím testované pivo, které by mělo jít časem do distribuce. Po prvním napití jsem se samozřejmě zamiloval,“ takto okomentovala kapela vznik úvodnej skladby na albume.

Pamätáte si ešte reláciu Frndžalica respektíve Leproviny, ktorá sa vysielala na dnes už neexistujúcom rádiu Hviezda_FM? Ak áno, tak máme pre vás potešujúcu správu. Moderátor Lepra (ABORTION) sa rozhodol tento legendárny formát oživiť v podobe podcastu na Spotify.