BOHATÉ NOVINKY: MACHINE HEAD, MEGADETH, WITHIN TEMPTATION…

Nový album od MACHINE HEAD dostupný k vypočutiu. MEGADETH v januári do štúdia. WITHIN TEMPTATION vypustili do sveta nové video. ARCH ENEMY zverejnili nové live video. Mitch Harris nebude s NAPALM DEATH hrať istý čas koncerty. PERIPHERY vydajú dvoj album. RUSSKAJA rušia koncerty v Česku. PORTA INFERI vydali druhý album. Grinderi RECTAL SMEGMA so zmenou v zostave.
Kapele MACHINE HEAD dnes (7.11.) vychádza ich nový, v poradí ôsmy štúdiový album s názvom „Bloodstone & Diamonds“. Vy si ho môžete vypočuť celý pod dnešnými novinkami.

Frontman kapely MEGADETH, Dave Mustaine oznámil, že momentálne píšu materiál pre ich nový štúdiový album, ktorý začnú v januári nahrávať. Momentálne ešte nepomenovaná novinka by mala vyjsť v lete 2015.

Holanďania WITHIN TEMPTATION zverejnili live video ku skladbe „Covered by Roses“, ktorá pochádza z ich aktuálneho albumu „Hydra“. Live video však propaguje ich nové DVD a live 2 CD nazvané „Let Us Burn: Elements & Hydra Live In Concert“, ktoré sa na pulty predajní dostane 14. novembra. Pod novinkami nájdete video. 

Melodic death metalová kapela ARCH ENEMY zverejnila taktiež nové live video ku skladbe „As the Pages Burn“. Video, ktoré nájdete pod novinkami, sa nahrávalo na tohtoročnom českom festivale Masters of Rock.

Kapele NAPALM DEATH bude nejakú dobu chýbať gitarista Mitch Harris. „Vzhľadom k chorobe v jeho rodine, by sme chceli oznámiť, že Mitch Harris nebude s nami v blízkej budúcnosti hrať. Zdôrazňujeme, že nejde o trvalú dohodu, aj keď si nie sme istí, kedy sa presne Mitch vráti. Samozrejme, že sme k tomu naklonení a prajeme mu všetko najlepšie. Dovtedy sa k nám pripojí gitarista, ktorý bude môcť hrať v jeho neprítomnosti.

Prog metalisti PERIPHERY vydajú 26. januára 2015 nový dvoj album „Juggernaut: Alpha“ a „Juggernaut: Omega“ prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Vystoupení skupiny RUSSKAJA, které se mělo uskutečnit 8. listopadu 2014 ve Zlíně, v Masters of Rock Café, je z technicko-organizačních důvodů zrušeno – stejně jako ta v Ostravě a v Praze. Vstupenky na zlínský koncert můžete vrátit tam, kde byly zakoupeny, tzn. v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro a TicketArt, na stránkách www.mastersofrock.cz nebo v agentuře Pragokoncert. – Tlačová správa.

Českí melodici PORTA INFERI zverejnili trailer k  druhému štúdiovému albumu „Out of the Difference“, ktorý vyšiel 5. novembra. Nižšie nájdete spomínanú upútavku.

Holandskí grinderi RECTAL SMEGMA majú nového gitaristu. Je ním Stijn Bogers, ktorý nahradil Jimmyho Voogta. Ten musel kapelu opustiť kvôli pracovným záležitostiam.