Nálož čerstvých správ: ENSLAVED, IHSAHN, OMNIUM GATHERUM, GODFLESH, LORDI, ELVENKING a ďalší

ENSLAVED s novým lyric videom. OMNIUM GATHERUM, GODFLESH a UNEARTH vydajú nové nahrávky. IHSAHN, LORDI, ELVENKING a TRIBULATION zverejnili nové skladby. Sophie Lloyd, HOLLYWOOD VAMPIRES a DEVANGELIC s novými videoklipmi.

ENSLAVED

Nóri ENSLAVED zverejnili nové lyric video ku piesni „The Eternal Sea“ z čerstvo vydanej štúdiovky „Heimdal“. „Naša skupina je podľa mňa ešte kreatívnejšia, experimentálnejšia, rozmanitejšia a akosi hudobnejšia, ako keď sme začínali. Predpokladám, že jeden z hlavných dôvodov, prečo pokračujeme ako kapela, je ten, že sme nikdy nedosiahli miesto, kde by sme sa nudili. Naša vášeň pre rozprávanie príbehov, písanie riffov, vkladanie slov do nich a skúmanie ľudského stavu prostredníctvom hudby a mýtov sa v priebehu rokov len zvýšila a Heimdal je odrazom toho, kým sme ako umelci, hudobníci a ľudské bytosti v roku 2023,“ povedal vokalista a basák Grutle Kjellson.

IHSAHN sa prezentuje novým coverom „Dom Andra“ od švédskej kapely KENT. V skladbe mu vokálne vypomohol Jonas Renkse (KATATONIA, BLOODBATH). Nový počin pochádza z trojskladbového EP „Fascination Street Sessions“. Dátum vydania je stanovený na 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Candlelight Records. „S Jensom Bogrenom a jeho tímom pracujem na mixovaní a masteringu už viac ako desať rokov, ale tentokrát bol zapojený už od predprodukcie až po finálny master. Myšlienkou bolo zachytiť špičkové nahrávky skutočných nástrojov v skvelých miestnostiach a mali sme úžasné nastavenie pre bicie, gitary, basu a dokonca aj vintage organ Hammond s rotujúcim reproduktorom Leslie, nahrávali sme cez kombá Fender, analógové pedále a podobne. Bola to úžasná skúsenosť a veľmi poučná, pretože milujem všetko, čo súvisí s hudobnou produkciou,“ vyjadril sa pred časom Ihsahn.

Kapele OMNIUM GATHERUM vyjde 2. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nové EP „Slasher“. Pod správou si môžete vypočuť titulnú skladbu podporenú aj videoklipom.

Industrial metaloví veteráni GODFLESH vydajú 9. júna prostredníctvom vydavateľstva Avalanche Recordings nový album „Purge“. Koncepčne album prehodnocuje myšlienky z albumu „Pure“ z roku 1992 prostredníctvom súčasnej optiky. Prvá ukážka v podobe singlu „Nero“ bude zverejnená 3. apríla. „Samotný názov – Purge – čiže Očista, priamo odkazuje na to, ako skladateľ Justin K. Broadrick využíva hudbu GODFLESH ako dočasnú úľavu od jeho diagnostikovaného autizmu a posttraumatickej stresovej poruchy. Album tiež odkazuje na cyklus hrôzy; tí, ktorí sú pri moci, sa vyžívajú v spôsobovaní bolesti a hrôzy jednotlivcom – v mene ich náboženstva, ich moci, ich peňazí, ich vlajok,“ píše sa v tlačovej správe.

Metalcoristi UNEARTH vydajú 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album s názvom „The Wretched; The Ruinous“. Ukážku v podobe klipovky „Mother Betrayal“ nájdete nižšie.

Metalové monštrá LORDI sa hlásia o slovo s novou skladbou „Thing in the Cage“ z chystanej dosky „Screem Writers Guild“. Dátum vydania je stanovený na 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Folk metalisti ELVENKING vypustili do sveta klipom podporenú novú skladbu „Bride of Night“ s hosťujúcou Heike Langhans (ex-DRACONIAN). Novinka pochádza z albumu „Reader of the Runes – Rapture“, ktorý uzrie svetlo sveta 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Švédi TRIBULATION zverejnili novú cover skladbu „Vengeance (The Pact)“ od BLUE ÖYSTER CULT. Spomínaná pieseň pochádza z ich EP „Hamartia“, ktoré vychádza 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Gitaristka Sophie Lloyd natočila nový videoklip ku piesni „Fall of Man“ s hosťujúcim Mattom Heafym z TRIVIUM. Skladba je súčasťou jej pripravovaného debutu „Imposter Syndrome“. „Práca s Matthew K. Heafym bol splnený sen! TRIVIUM boli jednou z mojich obľúbených skupín už od detstva, zvykla som si vyrábať tričká TRIVIUM a nosiť ich každý deň,“ povedala Sophie Lloyd pre Metal Hammer. „Sophie Lloyd je nesmierne talentovaná hudobníčka a skladateľka. Pamätám si, že som ju videl prvýkrát hrať na videu a bol som nadšený. Keďže som jej fanúšikom už niekoľko rokov, bol som poctený, keď ma požiadala o hosťovanie v pripravovanej piesni. Keď som sa dozvedel, že TRIVIUM sú jej obľúbenou skupinou, bol som pokorný a vďačný,“ dodal Matt Heafy.

Hviezdny projekt HOLLYWOOD VAMPIRES sa pripomína novým videoklipom ku cover piesni „You Can’t Put Your Arms Around a Memory“ od Johnnyho Thundersa. Skladba je súčasťou ich stále aktuálneho albumu „Rise“.

Brutal death metalisti DEVANGELIC zverejnili novú skladbu „Udug-Hul Incantation“ z pripravovanej štúdiovky „Xul“. V poradí štvrtá radovka im vychádza 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Willowtip Records.