METALLICA bude streamovať charitatívny koncert. Novinky hlásia aj Ozzy, ENSLAVED či TWISTED SISTER

METALLICA bude streamovať charitatívny koncert. OZZY OSBOURNE s novým videoklipom. ENSLAVED oznámili nový album. TWISTED SISTER budú zaradení do Metalovej siene slávy. LORDI u nového vydavateľstva. SADUS pripravujú novú štúdiovku.

METALLICA. Zdroj: Revolver Magazine

Legendárna METALLICA bude 17. decembra (2:30 hod. SEČ) streamovať charitatívny koncert „Helping Hands Concert & Auction“ v rámci jej nadácie All Within My Hands. Tretie vydanie tohto podujatia sa uskutoční v Microsoft Theatre v Los Angeles. Večer otvorí kapela GRETA VAN FLEET, po ktorej bude nasledovať jedinečný set od METALLICY. Koncert bude možné pozerať prostredníctvom Paramount+, Pluto TV, či cez YouTube kanál MTV. „Bude to tretíkrát, čo vystúpime na pódiu v prospech nadácie, ale úplne prvýkrát, čo sa bude vysielať naživo s plným publikom, vďaka našim priateľom v Paramount+. Tiež je nám cťou oznámiť, že sa k nám pripojí Jimmy Kimmel, ktorý bude šou moderovať! Nenechajte si ujsť špeciálnych hostí a prezentácie, set GRETA VAN FLEET a niekoľko prekvapení predtým, ako vyjdeme na pódium. Budeme mať aj niekoľko úžasných predmetov a zážitkov, ktoré sa budú dražiť od 5. decembra v prospech nadácie, pričom 100 % výťažku zo vstupeniek a aukcie pôjde priamo tým, ktorí to potrebujú. All Within My Hands, založená v roku 2017, spolupracuje s partnermi po celom svete v boji proti potravinovej neistote, poskytovaní finančných prostriedkov v oblastiach prírodných katastrof a podpore vzdelávania pomocou prelomového programu Metallica Scholars,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Počas predchádzajúceho koncertu „Helping Hands Concert & Auction“, ktorý sa konal 14. novembra 2020 sa vyzbieralo viac ako 1,8 milióna dolárov. Prostriedky boli použité na spoluprácu s partnermi vo Feeding America a American Association of Community Colleges, ako aj na rôzne snahy o pomoc pri Covide a katastrofách.

OZZY OSBOURNE sa hlási o slovo s novým videoklipom ku piesni „Patient Number 9“ s hosťujúcim Jeffom Beckom z rovnomennej štúdiovky, ktorá mu vyšla 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

Kapela ENSLAVED oznámila, že 3. marca jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Heimdal“. „Je to celkom zvláštne, no zároveň úžasné, že teraz hovoríme o vydaní nášho 16 albumu. Ak spočítate naše pôsobenie v krátkotrvajúcej kapele PHOBIA, hráme spolu už najmenej 32 rokov!“ vyjadrili sa ústredné postavy skupiny Ivar Bjørnson a Grutle Kjellson. „Po všetky tie roky bola severská mytológia našou pupočnou šnúrou do sfér mystiky a filozofie a našou bránou do sfér hlbinnej psychológie a ezoterických svetov mimo nej. Jednou z najfascinujúcejších postáv našej mytológie je Heimdal a už tri desaťročia číha v našich mysliach ako záhada. Tentoraz sme sa rozhodli venovať celý súbor práce tejto najzáhadnejšej postave a najbohatšiemu z archetypov. Siahli sme hlbšie a hľadali ďalej ako kedykoľvek predtým. Minulý, súčasný a budúci zvuk kapely sa spája v piesňach zrodených z čistej inšpirácie – je to spoločná sila úzkej skupiny priateľov a hudobníkov,“ dodávajú v tlačovej správe. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Congelia“.

Klasická zostava TWISTED SISTER v zložení Dee Snider, Jay Jay French, Eddie Ojeda, Mark Mendoza a zosnulý bubeník A.J. Pero bude uvedená do Metalovej siene slávy počas 6. ročníka charitatívneho galavečera, ktorý sa uskutoční 26. januára 2023 v klube The Canyon v Agoura Hills v Kalifornii. „Kapela TWISTED SISTER je poctená, že ju uznala Metalová sieň slávy a máme naše mená po boku mnohých našich rovesníkov,“ vyjadril sa gitarista Jay Jay French v tlačovej správe.

Metalové monštrá LORDI podpísali zmluvu s vydavateľstvom Atomic Fire Records, u ktorého im na jar vyjde nový a zatiaľ nepomenovaný album.

Thrasheri SADUS podpísali zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records a zverejneným singlom „It´s the Sickness“ predznamenávajú na rok 2023 príchod novej štúdiovky. Zatiaľ posledný album „Out for Blood“ im vyšiel v roku 2006.