FEAR FACTORY oznámia meno nového vokalistu, Geezer Butler (BLACK SABBATH) vydá autobiografiu

FEAR FACTORY by mali odhaliť meno nového vokalistu. Geezer Butler (BLACK SABBATH) vydá autobiografiu. Zomrel Michael Kupper (ex-RUNNING WILD). ENSLAVED boli hosťami v rádiu BBC. THE OCEAN a MORK vydajú nové albumy.

FEAR FACTORY

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY by mala v utorok 21.februára o 18:00 SEČ oznámiť meno nového vokalistu. „Mal som s ním veľa príprav, pretože bude musieť byť schopný obuť si veľké topánky a to nielen tie vokálne. Nikdy nebol vnútri arény, kde budú médiá a pôjdu po vás internetoví trolovia. Takže to je jedna z hlavných vecí, na ktoré ho pripravujem, pretože niektorí ľudia to emocionálne nezvládnu. Ak ste v malej kapele, z ktorej sa postupne stáva väčšia, nakoniec z ľudí vyjde všetka internetová nenávisť, ktorú budú mať, ale on ju dostane okamžite a bude hneď bombardovaný,“ povedal gitarista Dino Cazares v rozhovore pre Wall of Sound. Ešte dodáme, že predošlý vokalista Burton C. Bell oznámil svoj odchod v septembri 2020.

Basgitarista Geezer Butler (BLACK SABBATH) vydá 8. júna autobiografiu s názvom „Into The Void – From Birth to Black Sabbath – and Beyond“. „Keď moji rodičia zomreli, vždy som si prial, aby som sa ich spýtal oveľa viac vecí, ako som vedel. Takže som začal písať spomienky pre moje vnúčatá, aby si ich mohli prečítať. Bola zábava opäť prechádzať starými časmi a vyrastaním v Birminghame a tak ďalej,“ povedal Butler pre Cleveland.com. „S viac ako 70 miliónmi predaných nahrávok sú priekopníci heavy metalu BLACK SABBATH jednou z najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Od samého začiatku bol Geezer Butler srdcom ich úspechu. Skupinu pomenoval, basgitarovými linkami prispel k ich charakteristickému zvuku a napísali texty, ktoré tak silne zarezonovali u fanúšikov po celom svete,“ dodáva vydavateľstvo HarperCollins.

Michael „Majk Moti“ Kupper, bývalý gitarista heavy metalovej skupiny RUNNING WILD, zomrel minulý štvrtok (16. februára) vo veku 65 rokov. Príčina smrti nebola zatiaľ zverejnená. Kupper bol členom skupiny v rokoch 1985 až 1990 a možno ho počuť na nahrávkach „Branded and Exiled“, „Under Jolly Roger“, „Ready for Boarding“, „Port Royal“ a „Death or Glory“.

Kapela ENSLAVED bola hosťom v relácii Freak Zone Playlist rádia BBC 6. Gitarista Ivar Bjørnson a vokalista/basák Grutle Kjellson vyberali skladby od britských umelcov, ktorí ovplyvnili ich zvuk. Reláciu si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

Prog metalisti THE OCEAN oznámili, že 19. mája im prostredníctvom vydavateľstva Pelagic Records vyjde nový album „Holocene“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe piesne „Parabiosis“. „Pieseň je o výskume kmeňových buniek a boji kozmetického priemyslu proti starnutiu a snahe našej spoločnosti o omladzovacie elixíry, plastickú chirurgiu a podobne, čo vedie k otázke – ako ďaleko môžeme a máme zájsť v oblasti bioinžinierstva a medicínskeho pokroku? Kult večnej mladosti viedol k tomu, že smrť bola skrytá pred našimi každodennými životmi. V našich moderných centrách miest už doslova nevidíte starých ľudí, všetci sú mladí a zdraví a chorí a umierajúci sú zavretí v klinikách a domovoch dôchodcov, kde nebudú širokej verejnosti pripomínať, že všetci jedného dňa zomrieme. To nás drží uviaznutých v kolese pre škrečka a trávime čas nášho života prácou, ktorú nenávidíme, aby sme si mohli dovoliť veci, ktoré nepotrebujeme,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Black metalový projekt MORK vydá 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records nový album „Dypet“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Bortgang“. „Doteraz jedna z mojich najkrajších básní. Napísaná na výlete, na krásnom fjorde niekde v západnom Nórsku. Báseň je o smrti a o tom, čo to môže znamenať pre vás a tých, ktorí tu zostali. Hudba bola tiež niečo, s čím som bol veľmi spokojný, pretože som mal pocit, že je to najkrajšia hudba, akú som doteraz napísal. Jedného dňa ma napadlo spojiť tieto dve veci a máte tu túto pieseň,“ povedal mozog projektu Thomas Eriksen.