Uznávaný bubeník Dave Lombardo vydá debutovú sólovku, novinky hlásia aj VEIL OF MAYA či SAMSARA

Dave Lombardo vydá sólový album. Nové nahrávky chystajú aj Shavo Odadjian (SYSTEM OF A DOWN) a VEIL OF MAYA. HIDEOUS DIVINITY zverejnili novú skladbu. SAMSARA bez gitaristu.

Dave Lombardo

Bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER, TESTAMENT, SUICIDAL TENDENCIES) oznámil, že 5. mája mu prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings vyjde debutový sólo album „Rites of Percussion“. „Tento nápad mi vnukol Mike Patton (FAITH NO MORE) už v roku 1998. Predstavil mi album Top Percussion od Tita Puenteho. Tita som už poznal a bol som trochu šokovaný, že Patton bol tak hudobne rôznorodý a že sa obklopil hudobníkmi rovnakého zmýšľania. To ma inšpirovalo. Mal som nápady, ktoré som v priebehu rokov nahral na kazetu, ale Patton stále trval na tom, že musím urobiť „bubenícky album“. Nápad na album sa teda pripravoval roky. Len som si musel nájsť ten správny čas, aby som ho nahral. Keď vypukla pandémia, pomyslel som si: Teraz nemôžem koncertovať. Okamžite som začal pracovať na nahrávke. Bol to jeden z najväčších zážitkov, aké som kedy zažil. Mal som svoje štúdio, všetky bicie. Môj domov sa stal miestom, kde som mohol byť slobodný a kreatívny. Na jednej strane mi zobrali časť obživy z turné, no na druhej strane som mal konečne čas vzdelávať sa v inom softvéri a nahrávacích technikách. Bola to veľmi vzdelávacia a potešujúca skúsenosť,“ uvádza Dave Lombardo v tlačovej správe. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe skladby „Journey of the Host“. Ešte dodáme, že album ponúkne celkovo 13 skladieb.

Basgitarista Shavo Odadjian z kapely SYSTEM OF A DOWN by mal čoskoro vydať debutovú sólovku, na ktorej pracuje s producentom Michaelom Montoyom (WINDS OF PLAGUE), známym pod prezývkou MorgothBeatz. „Čoskoro mi vyjde sólová nahrávka. Je fakt tvrdá a veľká. Nie je to hip-hop. Je to jednoducho šialené. Všetky moje vedľajšie projekty boli trochu hip-hop alebo elektronika. Teraz som chcel niečo, čo mi pripadalo správne od prvého dňa. Je to moja DNA,“ povedal Odadjian v podcaste Jonathana Montenegra. Pod správou nájdete aj krátku ukážku z chystanej dosky, ku ktorej dodal: „Po rokoch experimentovania s rôznymi štýlmi a žánrami pre moje vedľajšie projekty som sa rozhodol vrátiť ku svojim koreňom a vytvoriť tvrdú sólovku. Už niekoľko mesiacov tvrdo pracujem na písaní a nahrávaní s mojím bratom MorgothBeatz.“

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa sHaVo (@shavoodadjian)

Djent/metalcorová formácia VEIL OF MAYA vydá 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records nový album „[m]other“. „Táto nahrávka je zbierkou osobných skúseností, histórie a dotyku mojej vlastnej fantázie. Bavilo ma pristupovať ku každej skladbe odlišným spôsobom. Určite to bolo niekedy náročné nájsť tú správnu náladu, ale keď bola práca konečne dokončená, zdalo sa, že dokopy to ide veľmi dobre,“ povedal líder skupiny Lukas Magyar. Ako prvá ochutnávka z nového materiálu poslúži skladba „Red Fur“.

Technickí brutal death metalisti HIDEOUS DIVINITY zverejnili klipom podporenú novú skladbu „Mysterium Tremendum“. Novinka slúži ako lákadlo na ich prebiehajúce európske turné, s ktorým 13. marca zavítajú aj do bratislavského klubu Fuga.

Slovenskí doom metalisti SAMSARA oznámili, že ich rady opustil gitarista Ľubo Čahoj. Tento fakt ovplyvní ich koncertnú činnosť, čo zamrzí o to viac, že majú naplánované vydanie nového EP „Charon´s Lullaby“. „Nič však samozrejme nekončí! A preto, ak by si mal chuť a vieš hrať, máš zápal a ochotu venovať svoj čas takému štýlu, akým je doom metal, budeme radi, keď dáš o sebe vedieť. Ľubovi ďakujeme za všetko čo pre našu bandu urobil a prispel k fungovaniu svojimi nápadmi a zásluhami,“ informuje skupina na svojom facebookovom profile.