Novinkový blok: SYSTEM OF A DOWN, WITHIN TEMPTATION, MOONSPELL, EXODUS či SAMSARA

SYSTEM OF A DOWN ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. WITHIN TEMPTATION majú nový singel. EXODUS a MOONSPELL vydajú nové albumy. SAXON dokončujú album coverov. SAMSARA pracujú na novom EP. MINDWORK vydajú EP v januári 2021.

SYSTEM OF A DOWN

Kapela SYSTEM OF A DOWN ponúka zábery zo zákulisia z natáčania videoklipu ku skladbe „Protect the Land“. Fanúšikovia sa po 15. rokoch dočkali dvoch nových piesní, len je smutné, že skupinu k tomu musel donútiť konflikt o Náhorný Karabach.

WITHIN TEMPTATION vydali úplne nový singel „The Purge“, ktorý nadväzuje na skladbu „Entertain You“. Keďže situácia s pandémiou sa nelepší, takže kapely nemôžu koncertovať, Holanďania sa zamerajú na písanie nových piesní a ich postupné vydávanie.

Portugalci MOONSPELL vydajú 26. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Hermitage“. Nižšie nájdete aj prvý singel s názvom „The Greater Good“. Video sprevádzajú viaceré obmedzenia zo strany YouTube, takže pozrieť si ho môžete, keď kliknete na TENTO ODKAZ„Skladba má sociologický koncept, z ktorého vyplýva výhoda pre verejnosť. Viac pre ľudí ako pre samého seba. Všetci sme zodpovední za veci, ktoré tu vidíme. Nie je to otázka rasy, pohlavia, triedy alebo vzdelania. Je to otázka svedomia. Je nevyhnutné, aby sme obnovili väzby našich spoločenstiev, naše ľudské správanie. Iba my sa môžeme zachrániť pred sebou samými,“ vyjadril sa v tlačovej správe frontman Fernando Ribeiro.

Thrash metalisti EXODUS oznámili, že v lete budúceho roka im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde dlho očakávaný nový album „Persona Non Grata“. Novinka sa nahrávala v štúdiu Lake Almanor so zvukovým inžinierom Steveom Lagudim. Aktuálne prebieha proces mixovania, ktorý má na starosti Andy Sneap. Ešte dodáme, že členovia kapely sľubujú brutálne zlostný materiál.

Veteráni SAXON dokončujú album coverov s názvom „Inspirations“. Ako názov napovedá, pôjde o kolekciu skladieb, ktoré kapelu inšpirovali a ovplyvnili.

Domáci doom metalisti SAMSARA pracujú na novom, štvorskladbovom EP. Vydanie je naplánované na rok 2021. „Zatiaľ máme len zloženú hudbu. Je to určite temnejší a brutálnejší materiál ako na prvom CD. Pre EP sme sa rozhodli preto, lebo od vydania prvej štúdiovky už ubehli tri roky a nemáme dostatok materiálu na plnohodnotný album, a nechceme, aby ďalšie dva roky nebolo od nás nič počuť,“ vyjadrila sa exkluzívne pre náš web samotná kapela.

Progresivní death metalová kapela MINDWORK z Prahy, jež se po úspěchu svého druhého alba „Eterea“ na 8 let odmlčela, vypustí novou muziku. Ta v lednu 2021 vyjde ve formátu EP, jež se bude jmenovat „Cortex“. Tentokrát temněji naladění MINDWORK na něm prozkoumávají lidskou psychiku, což jasně reprezentuje už první singl „Depersonalized“, jež s hostujícím sólem Bobbyho Koelbleho (DEATH – „Symbolic“) popisuje stav odosobnění a je jednou z nejtvrdších skladeb, kterou kapela okolo skladatele Martina Schustera (FACE THE DAY, MARTIANS) složila, aniž by jakkoli narušila pro MINDWORK tolik typický emotivní vklad. Jádro kapely v podobě Martina Schustera (kytary, zpěv) a Filipa Kittnara (bicí) doplnili dva noví členové: Dominik Vozobule na basu a Jiří Rambousek na sólovou kytaru. – Tlačová správa