NOVINKY: BLIND GUARDIAN, VENOM, MELECHESH ALEBO GOTHOOM

BLIND GUARDIAN zverejnili novú skladbu. VENOM a MELECHESH zverejnili obaly nových albumov. POWERWOLF sa chystajú nahrávať nový album. Aktuálne informácie z prostredia slovenského metalového festivalu Gothoom. Zmeny v zostave THE FACELESS a MORGOTH.
Nemci BLIND GUARDIAN vypustili do sveta lyric video ku novej skladbe „Twilight of the Gods“, ktorá je aj zároveň prvým singlom z ich chystaného štúdiového albumu „Beyond the Red Mirror“. Očakávaná albumová novinka uzrie svetlo sveta 30. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Nové lyric video nájdete pod dnešnými novinkami.

Britská legenda VENOM zverejnila artwork ich štúdiovej novinky „From the Very Depths“, ktorá ako už viete aj z našej stránky vyjde 27. januára prostredníctvom vydavateľstva Spinefarm Records. Pod novinkami nájdete aj artwork k tomuto albumu.

Nedávno sme vás informovali, že kapela MELECHESH vydá 9. februára nový album „Enki“. To však nie je celkom pravda, pretože dátum vydania novinky kapela napokon stanovila na 27. februára. „Enki“ vyjde prostrednítvom labelu Nuclear Blast Records. Na novom albume sa môžete tešiť na množstvo zaujímavých hostí. tešiť sa môžeme na mená ako ako Max Cavalera (SOULFLY, KILLER BE KILLED, ex-SEPULTURA), Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) a Rob Caggiano (VOLBEAT, ex-ANTHRAX). Momentálne MELECHESH zverejnili artwork k spomínanej nahrávke, ktorý nájdete pod novinkami.

Power metalisti POWERWOLF sa v januári odoberú do štúdia, aby nahrali nový, zatiaľ bezmenný album. Nahrávanie potrvá do marca a album by mal vyjsť v lete.

Prípravy na najbližší ročník slovenského metalového sviatku menom Gothoom sú už v plnom prúde. Podľa hesla “čo ťa nezabije, to ťa posilní” boli všetky potiaže sprevádzajúce podujatie v roku 2014 pretavené do snahy urobiť z Gothoomu ešte lepší a ešte zaujímavejší festival (v prvom rade) extrémneho metalu. Jeho šiesta edícia sa uskutoční 29. júla a už teraz sa je na čo tešiť. Bude sa pokračovať v tradícii warm up večerov. Tentokrát dostanú priestor kapely zamerané hlavne na pagan a viking metal. Zvyšné tri dni už budú plné všetkých odtieňov metalu v podaní zahraničnej i domácej špičky. Už len prvé potvrdené mena hovoria samé za seba – majstri technického death metalu CRYPTOPSY, legendy smrtiaceho žánru BROKEN HOPE, šialení brutal environmentalisti z CATTLE DECAPITATION, neuchopiteľní AGALLOCH s exkluzívnou 90 minútovou šou, tažkí a temní OBSCURE SPHINX, pohanskí Rumuni DORDEDUH, či zástupcovia talianskej školy nekompromisného death metalu HIDEOUS DIVINITY nenechávajú priestor na pochybnosti o kvalite. Domáca scéna rovnako ponúkne to najlepšie. Na začiatok to sú FLESHLESS, CRANIOTOMY, TORTHARRY, alebo SPASM. Do hry sa vracia aj Divoká karta, ktorá dáva možnosť zahrať si na festivale začínajúcim a menej známym kapelám. V súvislosti s festivalom bola sprevádzkovaná úplne nová stránka www.gothoom.com, kde je možné sledovať všetky aktuality ohľadom festivalu, ale aj ďalšie informácie z dielne Gothoom Productions. Priateľská atmosféra, súdržnosť a skvelá hudba – Gothoom 6,66 sa blíži a bude stáť za to! – Tlačová správa.

Z death metalovej kapely THE FACELESS odišiel vokalista Geoffrey Ficco, ktorý sa chce venovať svojej black metalovej kapele Ys, s ktorou vydal nedávno prvý album. Po basgitaristovi Evan Brewerovi a bubeníkovi Alexovi Rüdingerovi je to ďalší odchod z kapely THE FACELESS v piebehu posledných týždňov. V skupine, tak na teraz ostal iba Michael Keene.

Nemeckí death metaloví veteráni MORGOTH oznámili, že v ich radoch už nefiguruje dlhoročný spevák Marc Grewe. K jeho odchodu uviedli len toľko, že ďalšia spolupráca medzi nimi už viac nebola možná. Meno nového vokalistu, ktorý už bude nahrávať chystaný nový album „Ungod“ zatiaľ nie je známe. Ešte dodáme, že spomínaná novinka by mala vyjsť na jar prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.