Každý klip METALLICY z novinky bude v posunkovej reči, bratia Cavalerovci sú späť s novým projektom

METALLICA, SABATON a OVERKILL s novými videoklipmi. Bratia Cavalerovci rozbehli nový projekt. MÖTLEY CRÜE pracujú na nových skladbách. VOIVOD vydajú výročný album. Novinky aj od FIREWIND a HOLLYWOOD VAMPIRES.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila videoklipy ku skladbám „Shadows Follow“, „Sleepwalk My Life Away“ a „Room of Mirrors“ z horúcej novinky „72 Seasons“. Ešte dodáme, že METALLICA bude prvou veľkou rockovou kapelou, ktorá 25. apríla zverejní videá ku každej piesni z nového albumu v posunkovej reči.

Švédi SABATON sa prezentujú novým videoklipom ku cover skladbe „1916“ od MOTÖRHEAD z nedávno vydaného EP „Stories from the Western Front“, ktoré je súčasťou trilógie „Echoes of the Great War“. Vo videu sa objavili aj Phil Campbell a Mikkey Dee (ex-MOTÖRHEAD). „Naše nové EP rozpráva príbehy, ktoré prišli zo západného frontu, brutálneho a nemilosrdného vojnového divadla. Bitka o Verdun, ktorá bola najdlhšou bitkou prvej svetovej vojny, bitka o Passchendaele z roku 1917 vo Flámsku, bitka o Somme… To sú všetko udalosti, na ktoré by sme nemali zabúdať. A prostredníctvom celej tejto zbierky EP bolo naším jediným poslaním zvečniť tieto príbehy a zabezpečiť, aby boli v popredí mysle každého. Keď už hovoríme o bitke na Somme, tento konflikt mal za následok obrovské straty na ľudských životoch – približne 300 000 úmrtí. Bol to jeden z najkrvavejších a najsmrteľnejších konfliktov 1. svetovej vojny a v histórii ľudstva! O tomto je skladba 1916 a preto bola chýbajúcim kúskom skladačky,“ povedal basgitarista Pär Sundstrom.

Vydavateľstvo Nuclear Blast Records oznámilo podpis projektu CAVALERA, za ktorým stoja Max a Igor Cavalerovci (ex-SEPULTURA). Prvými vydaniami pod touto hlavičkou sú opätovne nahraté prvé EP SEPULTURY s názvom „Bestial Devastation“ a debut „Morbid Visions“ z roku 1986. Dátum vydania zatiaľ nebol oznámený, každopádne ich americké turné začína 29. augusta. „Ako sme z roka na rok tvrdší, musíme sa niekedy vrátiť tam, kde to všetko začalo! Znovu sme nahrali Bestial Devastation a Morbid Visions s úžasným súčasným zvukom, ale s jeho surovým a nadčasovým duchom. Obaly odrážajú časy, v ktorých práve teraz žijeme. Apokalyptické ako peklo! Máme tiež dve nové skladby s riffmi z tých čias, ktoré vieme naspamäť,“ uvádza v tlačovej správe Max Cavalera. „Vždy som mal pocit, že nahrávky našej predchádzajúcej práce nezodpovedali spôsobu, akým sme ich hrali naživo. Takže toto je veľmi špeciálny moment v našich životoch, na ktorý sme veľmi hrdí, že vám skutočným fanúšikom môžeme ukázať našu skutočnú reprezentáciu úžasných nahrávok Bestial Devastation a Morbid Visions so šialenou vizuálnou identitou,“ dodáva Igor Cavalera.

Thrash metalisti OVERKILL natočili videoklip k titulnej skladbe z čerstvo vydanej dosky „Scorched“. O réžiu videoklipu sa postaral David Brodsky.

Basgitarista Nikki Sixx z MÖTLEY CRÜE potvrdil, že kapela píše nové skladby. „Píšeme. Kreatívny proces písania piesní bol vždy srdcom našej kapely. Budúci týždeň pôjdeme do veľkého štúdia nahrávať a uvidíme kam to povedie. V tejto chvíli nemáme definitívny plán. Len sa necháme viesť pesničkami,“ napísal na sociálnej sieti Twitter.

 

Kanadská formácia VOIVOD oznámila, že 21. júla jej prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde album „Morgöth Tales“, s ktorým oslavuje 40 rokov na scéne. Novinka ponúkne nanovo nahraté skladby z prvých albumov (1984-2003). „Nahrávka Morgöth Tales pokrýva 40 rokov vesmírneho prieskumu. Bolo pre nás naozaj vzrušujúce vrátiť sa k obskúrnejšej časti katalógu VOIVOD, od thrash/punku po prog metal. Titulná skladba je nová pieseň, ktorú sme začali písať v tourbuse a hoteloch počas európskeho turné s OPETH v novembri/decembri 2022. Má atmosféru experimentálnej hudby, ktorú robíme dnes, s novým nádychom. Taktiež bolo skvelé, keď sme do tohto albumu zapojili Erica Forresta a Jasona Newsteda,“ vyjadril sa bubeník Michel „Away“ Langevin.

Power metalisti FIREWIND by chceli do leta dokončiť nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Stále sa na tom pracuje. Bicie sme nahrávali predtým, ako sme začiatkom januára odišli na turné. Teraz mám asi mesiac voľna, kým vyrazím na ďalšie turné s mojou sólovou kapelou. Mám tu mesačné okno na dokončenie všetkých gitár. Dúfam, že do konca jari, tesne pred letom, budem mať všetko hotové a cez leto začneme uvádzať ďalšie single,“ povedal gitarista Gus G. v rozhovore pre TotalRock.

Hviezdny projekt HOLLYWOOD VAMPIRES zverejnil ukážku z chystaného živáku „Live In Rio“ v podobe cover piesne „My Generation“ od THE WHO. Materiál, ktorý sa nahrával v septembri 2015 na festivale Rock In Rio v brazílskom Rio De Janeiro vyjde 2. júna prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.