Piatková nádielka noviniek: Nový klip BEHEMOTH, informácie aj od METALLICA, STONE SOUR, KAMELOT a ďalších

BEHEMOTH, STONE SOUR, KAMELOT, VOIVOD a ABORTED s novými klipmi. METALLICA prezradila dátum vydania deluxe verzie „…And Justice for All“. Novinky hlásia aj DARKTHRONE, ANNEKE VAN GIERSBERGEN, SOILWORK, KRISIUN, TERROR, CANDLEMASS a MASTER.

BEHEMOTH

Poľskí neznabohovia BEHEMOTH zverejnili nový videoklip ku singlu „Wolves ov Siberia“, pochádzajúceho z ich chystanej štúdiovky „I Loved You at Your Darkest“, ktorá vyjde 5. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records. „Video je zámerne odlišné od estetiky BEHEMOTH. Chcel som to chaotické, šialené, ale krásne. Myslím si, že misia je splnená a sme naozaj spokojní s finálnym produktom od Kylea Kadowa a Stevena Cleavlanda,“ uvádza Nergal v tlačovej správe.

METALLICA pred pár dňami teasovala príchod remastrovanej deluxe verzie albumu „…And Justice for All“ a teraz prezradila, že táto luxusná zberateľská edícia uzrie svetlo sveta 2. novembra. Spomínané vydanie obsahuje remastrovaný album na CD a vinyle, živáky na LP a CD (aj Seattle 1989), demo nahrávky, raritky, rozhovory, DVD s koncertami či 120 stranovú knihu s doteraz nezverejnenými fotkami. Nižšie nájdete unboxing video s Kirkom Hammettom.

Americká formácia STONE SOUR natočila videoklip k akustickej verzii piesne „Mercy“ z deluxe edície albumu „Hydrograd“.

Melodici KAMELOT nahrali nový videoklip k piesni „Mindfall Remedy“ s hosťujúcou Lauren Hart. Skladbu nájdete na ich aktuálnej doske „The Shadow Theory“.

Formácia VOIVOD sa prezentuje novým obrazovým materiálom k piesni „Always Moving“ z chystaného albumu „The Wake“. Ten oficiálne vychádza 21. septembra u Century Media Records.

Death metalisti ABORTED sa hlásia o slovo s novým klipom ku skladbe „Vespertine Decay“ z ich dlhohrajúcej novinky „TerrorVision“, ktorá uzrie svetlo sveta 21. septembra vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Kapela DARKTHRONE pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Prezrádza to príspevok od Fenriza na facebookovom profile kapely, kde uviedol, že tri skladby sú v procese tvorby, ktoré pokračujú v smerovaní ich starého a primitívneho metalu. Fenriz sa stihol aj pochváliť s gitarou zakúpenou v roku 1995, na ktorej odvtedy nevymenil struny a stále na nej vymýšľa nové riffy.

Speváčke Anneke Van Giersbergen vyjde 16. novembra nový živák s názvom „Symphonized“. Materiál sa nahrával v máji tohto roka na dvoch špeciálnych koncertoch v Holandsku, kde Anneke vystúpila spolu s orchestrom Residentie Orkest The Hague.

Švédi SOILWORK dokončili práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Novinka sa nahrávala v štúdiu Nordic Sound Lab vo Švédsku s producentom Thomasom „Plec“ Johanssonom. Termín vydania je stanovený na začiatok budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Brazílski deatheri KRISIUN vypustili do sveta lyric video k novému songu „A Thousand Graves“ z albumu „Scourge of the Enthroned“, ktorý vychádza práve dnes (7.9.).

Hardcoristi TERROR zverejnili nový song s názvom „Spirit of Sacrifice“ zo štúdiovej novinky „Total Retaliation“. Tá sa na pulty predajní dostane 28. septembra vďaka vydavateľstvu Pure Noise Records.

Doom metalisti CANDLEMASS oznámili, že z kapely odišiel spevák Mats Levén a nahradil ho staronový vokalista Johan Längqvist, ktorý spieval na debutovom albume „Epicus Doomicus Metallicus“ z roku 1986. Nižšie nájdete aj video zo skúšobne už s Johanom Längqvistom.

Old-school death metalisti MASTER oznámili, že 28. novembra im u vydavateľstva Transcending Obscurity Records vyjde nový radový album „Vindictive Miscreant“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe titulnej skladby.