ZOMREL BUBENÍK TWISTED SISTER… NOVINKY AJ OD MEGADETH ALEBO PARADISE LOST

Odišla ďalšia legenda. Zomrel americký hudobník A.J. Pero, bubeník TWISTED SISTER a ADRENALINE MOB. Špekulácie ohľadom novej posily MEGADETH naberajú reálnejší rozmer. Novinky aj od PARADISE LOST, TARJA TURUNEN, KRISIUN, DEVILDRIVER, WALLS OF JERICHO, NUCLEAR ASSAULT, Slovákov TRISTANA. Metalové zoskupenia súčasťou mixtape-u k známemu seriálu.

aj-pero

AJ Pero

 

Bubeník A.J. Pero, známy z kapiel TWISTED SISTER a ADRENALINE MOB zomrel vo veku 55 rokov. Podľa dostupných správ bol na turné so skupinou ADRENALINE MOB a členovia kapely ho neboli schopný v piatok ráno 20. marca zobudiť v ich autobuse, pričom bol následne prevezený do nemocnice, kde už žiaľ lekári skonštatovali jeho smrť, keď príčinou smrti bol infarkt.

Nedávno sme vás informovali o tom, že sa množia špekulácie o doplnení zostavy MEGADETH o bubeníka Chrisa Adlera (LAMB OF GOD) a gitaristu Kika Loureira (ANGRA). Že by sa tieto špekulácie mohli zakladať na pravde dokazuje fotka, ktorú zverejnil na Twitter bývalý bubeník MY CHEMICAL ROMANCE Bob Bryar. Na fotke je líder MEGADETH Dave Mustaine, ktorý sedí s Chrisom Adlerom v reštaurácii.

megadeth-mustaine-adler-orez-OK

Chris Adler v rozhovore s Daveom Mustaineom

 

Britská metalová kapela PARADISE LOST zverejnila artwork ich novej štúdiovej nahrávky „The Plague Within“, ktorá vyjde 1. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Spomínaný artwork, ktorý nájdete nižšie, vytvoril poľský umelec, ilustrátor a architekt Zbigniew M. Bielak. Artwork nájdete hneď pod správou.

paradise-lost-the-plague-within

PARADISE LOST – The Plague Within

 

Speváčka Tarja Turunen vydá 29. mája prostredníctvom labelu earMUSIC nové CD/DVD „Luna Park Ride“. Materiál na toto DVD sa natáčal 27. marca 2011 v Buenos Aires na štadióne Luna Park počas koncertu, ktorý sa konal v rámci jej „What Lies Beneath World Tour“. Nižšie nájdete aj artwork chystaného živáku.

tarja-lunapark-ride

TARJA – Luna Park Ride

 

Brazílski death metalisti KRISIUN sa zavreli v štúdiu Mana Recording na Floride, kde začali s producentom Erikom Rutanom (HATE ETERNAL) nahrávať nový štúdiový album. Ďalšie detaily nie sú zatiaľ známe.

Novým gitaristom kapely DEVILDRIVER sa stal Neal Tiemann, ktorý nahradil Jeffa Kendricka. Ten odišiel v októbri minulého roka. Spevák Dez Fafara ešte oznámil, že majú napísaných jedenásť skladieb pre nový album, ktorý vyjde v priebehu budúceho roka.

Americká formácia WALLS OF JERICHO zamieri 1. mája do Spider Studios s producentom Ben Schigelom, kde začne nahrávať nový album, ktorý vyjde koncom tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Thrash metaloví veteráni z New Yorku NUCLEAR ASSAULT oznámili, že 1. júna im vyjde nové 4-skladbové EP s názvom „Pounder“.

Tri metalové kapely, konkrétne ANTHRAX, MASTODON a KILLSWITCH ENGAGE nahrali skladby pre nový mixtape „Catch the Throne“ k známemu fantasy seriálu Game of Thrones a výsledky ich snaženia si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

Slovenská skupina TRISTANA nahrala nový album „Virtual Crime“, na ktorom bude 11 nových piesní. V poradí tretia štúdiovka vyjde 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Bakerteam Records. Na novinke sa môžete tešiť na inteligentný alternatívny metal s ultramelodickými časťami obohatenými o tvrdšie pasáže, ale aj na screaming vokály. Ešte doplníme, že na albume hosťuje aj Rick Altzi (MASTERPLAN, AT VANCE) a Chiara Tricarico (TEMPERAMENCE). Nižšie nájdete aj artwork nového albumu.

tristana-virtual-crime

TRISTANA – Virtual Crime