KERRANG! ODOVZDÁVAL SVOJE OCENENIA

Časopis Kerrang! pri odovzdávaní tradičných cien nezabudol ani na Ronnieho Jamesa Dia a Paula Greya. Frontman Godsmacku vydá svoj prvý sólový album. Slayer vydajú nanovo tri záznamy z koncertov.
Britský časopis Kerrang! odovzdával 29. júla rôzne ocenenia vo východnom Londýne. Svojich cien sa dočkali aj hudobníci, ktorí už nie sú medzi nami. Čiže Paul Grey a Ronnie James Dio. Grey dostal ocenenie za služby, ktoré odovzdal metalovej hudbe a Dio dostal cenu Ikona metalu. Kerrang! Do siene slávy uviedol kapelu Motley Crue.

Podľa The Pulse of Radio frontman kapely Godsmack Sully Erna chystá 14. septembra vydať svoj prvý sólový album, ktorý by sa mal volať Avalon. Prvý singel z neho Sinners Prayer by sa mal objaviť v niektorých rádiách už nabudúci týždeň. Erna vraj už mal album hotový v roku 2009, ale najskôr vydal nový materiál Oracle so svojou kapelou Godsmack a teraz prišiel rad na jeho sólovku. Erna chce svoj album podporiť aj koncertne na prelome rokov.

Členovia veľkej štvorky Slayer opäť vydajú svoje tri DVD. Na 17. augusta naplánovali znovu vydanie DVD War At Wratfield z roku 2003 a Still Reigning z roku 2004. V ten deň bude znovu vydaný aj Live Itrusion z roku 1995. Každé DVD bude predávané samostatne, ale bude sa dať zohnať aj ako boxset Slayer Live DVD-Pak, avšak ten bude v obmedzenom počte. Dôvodom znovu vydania týchto živých záznamov je veľký dopyt po nich.