Veteráni DEEP PURPLE začali písať nové piesne, pozrite si trailer na nový film, v ktorom si zahral Lemmy aj Tom Araya

DEEP PURPLE pracujú na novom albume. SHINING z Nórska majú nový klip. TÝR začali pracovať na novom albume. Pozrite si trailer na film Gutterdämmerung. REVOCATION vydajú remastrovanú verziu ich debutovej nahrávky.

deep-purple-hell-pay-2

DEEP PURPLE

Veteráni DEEP PURPLE píšu skladby pre ich nasledovníka stále aktuálneho albumu „Now What?!“ z roku 2013, pričom nahrávanie novej dosky by malo začať v polovici januára 2016. Kapela si na pomoc opäť zavolala producenta Boba Ezrina, ktorý produkoval aj spomínaný album „Now What?!“.

Nórska kapela SHINING ma nový videoklip ku piesni s názvom „Last Day“ z ich chystanej novej štúdiovky „International Blackjazz Society“, ktorá vyjde 23. októbra.

Folkáči TÝR začali písať nové piesne. Kapela informovala, že na pokračovateľovi albumu „Valkyrja“ by malo byť 12 piesní a na limitovanej edícii štrnásť. Gitary, basgitaru aj vokály by hudobníci nahrávali radi v domácich štúdiách, teda každý zvlášť. Viac informácií zatiaľ skupina nezverejnila.

O chystanom filme „Gutterdämmerung“ sme vás už na našich stránkach informovali. Pripomeňme, že herecké obsadenie tohto snímku bude pre metalových fanúšikov viac než zaujímavé. Lemmy Kilmister (MOTÖRHEAD) sa predstaví v úlohe šialeného generála, Tom Araya (SLAYER) v úlohe tajomného posla temnoty a Iggy Pop ako punkový anjel Vicious. Spoluator snímku Henry Rollins stvárni zlého puritánskeho kňaza. Príbeh sa odohráva vo svete, kde Boh zachránil svet od hriechu tým, že odstránil gitaru z ľudských životov a Zem sa tak zmenila v puritánsky svet, kde nie je miesto pre sex, drogy a rock´n´roll. Anjel Vicious (Iggy Pop) vráti nástroj na Zem a puritánsky kňaz (Henry Rollins) bude manipulovať s naivným dievčaťom, aby tento nástroj zničila. V tradíciách hollywoodskeho filmu 20. rokov je väčšina filmu nemá, ale namiesto piána dokreslujúceho atmosféru tu bude živá rocková kapela spolu so špeciálnymi efektmi. Tento film, ktorého trailer nájdete nižšie odštartuje turné so živou kapelou a rozprávačom koncom tohto roka.

Americkým death metalistom REVOCATION vyjde 13. novembra prostredníctvom Metal Blade Records remastrovaný a nanovo zmixovaný debutový album z roku 2008 „Empire of the Obscene“, z ktorého si (NA TOMTO ODKAZE) môžete už v novšom kabáte vypočuť skladbu „Summon the Spawn“. Zakladajúci člen a frontman Dave Davidson: „V roku 2008 sme vydali našu dosku „Empire of the Obscene“ len v počte 1000 kópii. Teraz vďaka dobrým ľuďom z Metal Blade Records a dopytu od fanúšikov bude k dispozícii celosvetovo!“