Lemmyho si uctil aj brankár NHL: Montrealský gólman má jeho podobizeň na maske

Ben Scrivens, brankár  tradičného celku NHL, Montral Canadiens nosí na maske podobizeň nedávno zosnulého lídra MOTÖRHEAD. Informoval o tom server nhl.com.

Masku pre Bena Scrivensa namaľoval umelec Steve Nash. Maska je v duchu farieb klubu Montreal Canadiens a do nej zakomponoval umelec hlavu Lemmyho Kilmistera na jednej strane masky a na strane druhej je znak piesne „Ace of Spades“, jedného z najvýraznejších hitov kapely. Ben Scrivens je však brankárskou dvojkou až trojkou Canadiens, v aktuálnej sezóne odchytal zatiaľ len 2 zápasy.

lemmybenscrivens

Maska Bena Scrivensa, kde vzdáva hold Lemmymu a MOTÖRHEAD

„Lemmy mal na mňa obrovský vplyv, ale nielen on. Je veľa kapiel, ktoré počúvam a veľa rôznych typov hudby, ktoré mám rád,“ povedal kanadský gólman pre nhl.com a pokračoval, „Lemmy bol pre mňa stelesnením heavy metalu a rocku a to nielen pokiaľ ide o hudbu, ale aj jeho postoje, osobnosť a vzhľad. Bol škaredý chlap, s drsným a chrapľavým hlasom. Po celý čas hovoril, čo si myslel, na nič sa nehral. Vedeli ste, že taký bol aj po príchode domov, a pravdepodobne tak, ako sa prezentoval na verejnosti, bol taký aj doma.“

Na Scrivensovej maske ešte nájdeme aj logo kanadskej heavy metalovej skupiny ALEXISONFIRE. Paradoxom celej tejto situácie je, že Ben Scrivens bol vymenený z Edmontonu Oilers do Montrealu práve 28. decembra 2015, teda v deň Lemmyho smrti. Scrivens pochopiteľne potreboval novú masku vo farbách Canadiens a voľba padla aj na Kilmisterovu podobizeň.

„Ben mi povedal, že to musíme urobiť, mne to nevadilo, pretože tiež som mal rád tohto chlapa,“ povedal autor jeho masky Sete Nash a pokračoval, „Celá maska bol Benov nápad. Ja som len jeho myšlienky dal na papier. Myslím, že to vyšlo pekne. Myslím, že Lemmyho namaľujete na čokoľvek a bude sa tam hodiť.“

Maska vzdáva hold aj kapele MOTÖRHEAD. Na zadnej časti je jemne namaľované logo kapely, Nash tam umiestnil aj časť textu „Ace of Spades“ a nezabudnite ani na žolíka. Celú Benovu masku si môžete pozrieť na TOMTO ODKAZE.