Pocta pre Lemmyho, natočia o ňom životopisný film. RAMMSTEIN chcú pracovať na nových skladbách

Vznikne film o Lemmy Kilmisterovi. RAMMSTEIN chcú pracovať na nových skladbách. Ihsahn a Matt Heafy (TRIVIUM) tvoria spoločný debutový album. SAMAEL s novým basgitaristom. CRYPTA u Napalm Records. THE AGONIST natočili nový klip. DEMONIC-EYED zverejnili novú pieseň.

 

Lemmy Kilmister. Zdroj foto: Getty Images

Budúci rok by sa mal začať nakrúcať životopisný film o Lemmy Kilmisterovi (MOTÖRHEAD) s jednoduchým názvom „Lemmy“. O réžiu sa postará Greg Olliver, ktorý spolurežíroval aj dokument z roku 2010 nesúci rovnaký názov. „Všetko, čo ste o Lemmym počuli, je pravdepodobne pravda. Nie preto, že bol v objatí rock n´ rollových klišé, ale preto, že ich vytvoril. Na raňajky Marlboro a Jack Daniels, na večeru speed – to všetko je pravda. Ale za týmto všetkým to bol tiež komplikovaný muž s levím srdcom, ktorý sa nikdy nevzdal hrania hudby, ktorá ho robila šťastným. Tento životopisný film sme starostlivo rozvíjali od roku 2013, tak, aby sme zostali verní Lemmymu, členom kapely MOTÖRHEAD – Philovi Campbellovi a Mikkey Dee, a všetkým ďalším ľuďom, ktorí zohrávali v Lemmyho živote dôležitú úlohu,“ vyjadril sa Greg Olliver pre Deadline. Film by sa mal sústrediť na Lemmyho začiatky v Anglicku, snímka zobrazí dobu, keď Lemmy robil bedňáka Jimmimu Hendrixovi a tiež, keď pôsobil v kapele HAWKIND, z ktorej bol po piatich rokoch vyhodený pre jeho nevypočítateľné správanie. Film by mal zachytiť aj založenie kapely MOTÖRHEAD.

Bubeník Christoph Schneider z kapely RAMMSTEIN prezradil, že sa so svojimi kolegami chystá pracovať na nových skladbách. „Minulý týždeň sme mali hrať náš prvý koncert tohto roka a tak sme si povedali – Stretnime sa a zamyslime sa nad tým, čo by sme mohli tento rok urobiť. Stále máme veľa nápadov a toľko nedokončených piesní. Chceme pracovať na skladbách, ale či z toho bude nový album, nevie nikto,“ vyjadril sa v podcaste Rodeo Radio.

Ihsahn (EMPEROR) a Matt Heafy (TRIVIUM) robia so svojim black metalovým projektom MRITYU veľké pokroky. Presnejšie s tvorbou debutového albumu. „Súčasná situácia nám bráni v cestovaní, ale s týmito technológiami je to ako keby sme boli v rovnakom štúdiu. Matt je zabijácky a pri každej session robíme veľké pokroky,“ napísal Ihsahn na svojom Instagrame.

Švajčiarska formácia SAMAEL naverbovala do svojich radov nového basgitaristu Alesa Campanelliho.

Nová kapela CRYPTA, v ktorej figurujú Fernanda Lira a Luana Dametto (ex-NERVOSA), podpísala zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records.

Kapela THE AGONIST natočila nový videoklip k piesni „Orphans“ z rovnomennej dosky, vydanej v septembri minulého roka.

Slovenská formácia DEMONIC-EYED už onedlho vydá svoj druhý štúdiový album nazvaný jednoducho „2“. Zvolenčania zverejnili zbrusu novú pieseň „Obed Marsh“, ku ktorej pripravili aj lyric video.