Výdatná porcia zaujímavých informácií: SLAYER, METALLICA, ABBATH, HAIL OF BULLETS

SLAYER a ABBATH s novými videoklipmi. METALLICA streamuje live nahrávku z roku 1985. Lars Goran Petrov v procese o používanie mena ENTOMBED. Info aj od HAIL OF BULLETS, DEFTONES a WALLS OF JERICHO.

Slayer - 2015

SLAYER

Thrash metaloví giganti SLAYER natočili nový videoklip ku skladbe s názvom „You Against You“. Spomínaná pieseň pochádza z ich aktuálnej novinky „Repentless“. O réžiu sa opäť postaral BJ McDonnell. „Natáčali sme v južnej Kalifornii, v Mohavskej púšti a bolo to blízko leteckej základne. Tam je jeden chlapík, ktorý je zberateľ vyradených lietadiel, vrakov a podobných vecí. Šli tam a natáčali to na jeho pozemku. Bol to obrovský priestor a bolo to skvelé. Mal C-130 bez krídiel. Ako často si sadnete do takéhoto kokpitu? Keď som bol hotový s mojimi časťami klipu, celý deň som sa prechádzal okolo, sedával v kokpitoch a prezeral lietadlá. Bolo to úžasné. Klip je zabijácky, rozhodne je najzábavnejší, aký som kedy robil. Keď to uvidíte tak viete, že v ňom nie sú rekvizity, ale všetko sú to skutočné veci,“ povedal o priebehu natáčania pre Be In The Loop Magazine bubeník Paul Bostaph.

Legendárna METALLICA zverejnila live záznam skladieb „Am I Evil“ a „Motorbreath“ (vypočuť si ich môžete na TOMTO ODKAZE), ktorý sa nahrával 15. marca 1985 v Kabuki Theatre v San Franciscu. Tieto dve raritky budú súčasťou remastrovanej deluxe verzie albumu „Ride the Lightning“, ktorá vyjde 15. apríla spolu aj s remastrom „Kill ´Em All“.

Nórska kapela ABBATH sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku piesni „Winterbane“ z ich debutu nazvaného jednoducho „Abbath“.

Spevák Lars Goran Petrov neuspel u švédskeho patentového a registračného úradu s požiadavkou, aby bývalý gitarista Alex Hellid prestal používať meno ENTOMBED, ako značku nápojov. Hellid a Petrov už boli zapletení do právnej bitky aj v roku 2014, keď Petrov získal práva používať meno kapely v súvislosti s nahrávaním a koncertmi. Hellid neskôr zaregistroval túto značku pre výrobu liehovín. Jediným pôvodným členom ENTOMBED ostal práve Alex Hellid, ostatní členovia odišli a ku názvu kapely si pre istotu pridali A.D., aby nedošlo k ďalším súdnym procesom. „Pridali sme len dve písmená, ale stále je to rovnaká kapela, len bez ľudí čo chcú zostať doma alebo zobrať si milión rokov, nato prísť s novým riffom,“ vyjadril sa v minulosti LG Petrov.

Death metalisti HAIL OF BULLETS zverejnili ukážku skladby „Swoop of the Falcon“ za doprovodu ich dočasného speváka Davida Ingrama (ex-BOLT THROWER, ex-BENEDICTION), ktorý s nimi vystúpi na tohtoročnom Maryland Deathfeste. Pre pripomenutie ešte pridávame vyjadrenie kapely z konca minulého roka: „Bude to jediná šou HAIL OF BULLETS do leta 2016. Sme radi, že máme Davida na palube, uvidíme a oznámime, čo nám prinesie budúcnosť po Maryland Deathfeste. A áno, máme v úmysle budúci rok začať pracovať na novom materiále.“ A ešte malý dodatok k odchode Drunena: „Hlavným dôvodom pre štart tejto kapely pred ôsmimi rokmi bola naša vzájomná láska k skutočnému death metalu a baví nás hrať náš obľúbený druh hudby a nechceli sme prísť o tú „zábavnú“ časť.“

Američania DEFTONES zverejnili nový song s názvom „Doomed User“ (vypočuť si ho môžete TU), pochádzajúci z ich novej radovky „Gore“, ktorá vyjde 8. apríla prostredníctvom Warner Bros. Records. Album produkovali Matt Hyde a DEFTONES:

Hardcorová úderka WALLS OF JERICHO zverejnila ukážky všetkých skladieb z ich novej štúdiovky „No One Can Save You from Yourself“. Tá uzrie svetlo sveta 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.