MARTY FRIEDMAN SA V RÁMCI TURNÉ PREDSTAVÍ AJ NA SLOVENSKU

Marty Friedman (ex – Megadeth) vystúpi aj na Slovensku aj v Čechách. Ponúkame vám video, kde sa predstaví Zakk Wylde ako herec. Dnes sa dozviete aj podrobnosti z tábora novej kapely Marka Jansena (Epica) Mayan. Bubeník Meshuggah a basáčka Crucified Barbara vstúpili do zväzku manželského. Znovuzrodená kapela Spineshank dokončila nový album.
Bývalý gitarista Megadethu Marty Friedman chystá turné, počas ktorého nevynechá ani Slovensko a Česko. Turné štartuje 5. mája v španielskom Bilbae a konči 31. mája v izraelskom Tel Avive. Do Čiech zavíta Friedman 17. mája, kde vystúpi v pražskom klube Exit Chmelnice a na Slovensko sa chystá o deň neskôr, kedy sa predstaví v bratislavskom Randáli.

Gitarový mág Zakk Wylde sa nedávno mihol v jednej epizódze úspešného amerického seriálu Californication. Na odľahčenie klasických noviniek, vám pod novinkami ponúkame video s jeho minirolou.

Nová kapela Marka Jansena z Epicy, teda Mayan ešte nevydala ani debutový amteriál a ž sa rozlúčila s basákom Paulom Thesselingom (Pestilence, Obscura). Dôvodom je jeho obrovská zaneprázdnenosť. Jeho nástupcom v zostave Mayan sa stal Rob Van der Loo (ex – Sun Caged, Delain). Debutový album Quarterpast vyjde 20. mája prostredníctvom Nuclear Blast. Debutový album Mayan sa začína nahrávať v štúdiu Saschu Paetha práve v týchto dňoch. Sám Paeth sa postará o mastering a mixáž albumu.

Bubeník švédskej kapely Meshuggah Tomas Haake sa oženil s basáčkou Crucified Barbara Evileve (skutočným menom Ida Stenbacka). Stalo sa tak minulý týždeň a ako inak v Las Vegas. Novomanželom gratulujeme.

Reaktivovaná kapela Spineshank sa prebúdza k životu. Kapela dokončila nový album Anger Denial Acceptance, ktorý nahrávala v Kalifornii. Novinka by mala vyjsť ešte v tomto roku, no kapela zatiaľ nezohnala vydavateľa. Súčasnú zostavu Spineshank tvoria spevák Jonny Santos, bubeník Tommy Decker, gitarista Mike Sarkisyan a basák Rob Garcia.