Nečakané personálne zemetrasenie v ELUVEITIE! Info aj od DEATH alebo DESTRUCTION

Nečakané odchody z ELUVEITIE. Vypočujte si doteraz oficiálne nevydanú skladbu od DEATH. DESTRUCTION majú nový klip. Informácie aj od THE AGONIST, DEFEATED SANITY a HIDEOUS DIVINITY.

eluveitie-promo-2014

ELUVEITIE

Nečakané zmeny sa udiali v populárnej švajčiarskej kapele ELUVEITIE. Šokom pre fanúšikom je odchod až troch členov naraz. V kapele už nefiguruje vokalistka Anna Murphy, bubeník Merlin Sutter a gitarista Ivo Henze. „Za posledných desať rokov sme sa všetci vyvinuli nielen ako kapela, ale aj ako jednotlivci. V posledných rokoch sa viacerí z nás vyvinuli rôznymi smermi, každý z nás má rôzne ciele, priania a myšlienky. Namiesto ťahania za jeden povraz, naše dni boli napätá a konštantne bol konflikt záujmov. Cítili sme, že sa deje, niečo, čo sa nemá a sme sa trošku odchýlili od toho, čím ELUVEITIE vždy chceli byť. Kapelou, rodinou, vášňou, vždy sme chceli ponúknuť rock n rollovú vášeň a niesť pochodeň keltského ducha. Napriek tomu sme sa v priebehu rokov čiastočne odklonili od svojich koreňov, čo nie je dobré,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení kapely. „Každý z nás je vášnivý muzikant, ale v tejto konštalácii dochádzalo skôr k rozkolom, než k vzájomnej inšpirácii, čo nebolo dobré. Skončili sme v tomto bolestnom bode, došlo ku skutočnostiam, kedy sme presvedčení, že je najlepšie ísť vlastnou cestou.“ Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení kapely, kapela odohrá ešte v aktuálnej zostave pár koncertov, teda aj s Annou, Merlinom a Ivom. Ich posledné vystúpenie bude na festivale FortaRock začiatkom júna v Holandsku. „Táto situácia pre nás momentálne znamená veľa riešenia a nechceme sa na to pozerať, že dojde k ďalšej zmene line-upu. Pre nás to znamená, že sa na chvíľu odlúčime od seba. Vrátime sa k našim koreňom a chceme sa stať, takou kapelou, ako sme boli kedysi,“ dodáva kapela. Na TOMTO ODKAZE nájdete aj vyhlásenie Anny Murphy k celej situácii.

Vydavateľstvo Relapse Records vydá 20. mája remastrovanú deluxe verziu albumu „Scream Bloody Gore“ od legendárnych DEATH. Súčasťou vydania bude aj bonusové CD obsahujúce raritné nahrávky. Jednou z nich je aj doteraz oficiálne nevydaná skladba „Legion of Doom“ (vypočuť si ju môžete TU) ešte z čias, keď kapela figurovala pod názvom MANTAS. Skladba bola nahratá v zložení Chuck Schuldiner – gitara a Chris Reifert – bicie.

Thrash metalisti DESTRUCTION sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Under Attack“, pochádzajúcej z ich rovnomennej štúdiovky, ktorá vyjde 13. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Melodic death metalová kapela THE AGONIST podpísala celosvetovú zmluvu s rakúskym vydavateľstvom Napalm Records. Kapela sa momentálne nachádza v štúdiu s producentom Mikeom Plotnikoffom, kde pracuje na nasledovníkovi ich zatiaľ poslednej radovky „Eye of Providence“ z roku 2015.

Brutal death metlová formácia DEFEATED SANITY zverejnila novú pieseň s názvom „At One with Wrath“ z ich nového albumu „Disposal of the Dead/Dharmata“, skladajúci sa z dvoch EP-čiek. Nová nahrávka uzrie svetlo sveta 22. júla prostredníctvom Willowtip Records.

Nóri HIDEOUS DIVINITY majú nový videoklip k songu „Cobra Verde“ z ich rovnomennej a stále aktuálnej štúdiovky vydanej v roku 2014.