ZOMREL PHIL VANE Z EXTREME NOISE TERROR

Zomrel spevák britskej kapely Extreme Noise Terror Phil Vane. Mastodon zverejnili trailer k pripravovanému DVD. Kataklysm sú nominovaní na kanadskú cenu The Indies v kategórii metalový umelec roka. Anaal Nathrakh dokončili nahrávanie nového albumu a zverejnili aj názov novinky. Samael zverejnili dátum vydania nového albumu.
Žiaľ, opäť vás musíme informovať o ďalšom úmrtí hudobníka. V noci 17. februára zomrel, údajne v spánku, spevák legendárnej britskej extrémnej kapely Extreme Noise Terror Phil Vane. Oficiálne stanovisko kapela ziatiaľ nevydala, pretože sa zo straty Phila ešte spamätáva. Phil Vane zomrel vo veku 46 rokov. Česť jeho pamiatke.

O pripravovanom DVD američanov Mastodon sme vás už informovali dávnejšie. Kapela teraz zverejnila oficiálny trailer ku živáku Mastodon: Live At the Aragon. Na DVD bude záznam z koncertu Mastodon v Chicagu v roku 2009. My ešte pripomíname, že Mastodon: Live At the Aragon vyjde 15. marca prostredníctvom Reprise Records. Trailer nájdete pod novinkami.

Kataklysm sú nominovaní na metalového umelca / kapelu roku v rámci kanadskej ceny Canadian Independent Music Awards, známej tiež ako The Indies. Odovzdávanie cien prebehne v sobotu 12. marca v Toronte v rámci kanadského týždňa hudby.

Anaal Nathrakh dokončili práce na novom albume, ktorý nazvali Passion. Novinka bude obsahovať 10 skladieb a vyjde 23. mája prostredníctvom Candlelight Records.

Švajčiari Samael stanovili vydanie nového albumu Lux Mundi na 29. apríla. Novinka bude ich jubilejným 10 albumom a vyjde pod hlavičkou Nuclear Blast.