Megakoncert NIGHTWISH v Košiciach už o 2 dni: Pozor, mení sa miesto konania!

Od prvej návštevy fínskej kapely NIGHTWISH v Košiciach nás delia 2 dni. Organizátori oznámili posledné zaujímavosti tohto koncertu.

Aj keď v lete NIGHTWISH hrajú iba veľké letné festivaly a koncert v Košiciach bude jej jediným samostatným nefestivalovým vystúpením, žiadne zmeny sa neudejú a kapela príde do metropoly Východu s kompletnou megaprodukciou.

nightwish-endless-2015

NIGHTWISH

Scéna bude o niečo veľkolepejšia ako minulý rok. Väčšie pódium, na šírku aj na hĺbku, vyššia strecha, od pódia bude mať svetlosť minimálne 11 metrov. Okrem štandardu obrovskej zadnej plachty s motívom špirály DNA privážajú NIGHTWISH aj obrovskú obrazovku, ktorá oproti plánom spotrebuje viac ako 40 kW elektriny navyše a bude aj poriadne ťažká.

Požiadavka na zavesenie dvojtonovej 15-metrovej obrazovky prišla mimo zmluvných podmienok a organizátori si s ňou musia poradiť na poslednú chvíľu. Avšak, aby šou bola stopercentná, musia sa podmienky hviezdy splniť.

Efektná pyrošou bude súčasťou prepracovanej produkcie a bude súperiť so skvelými výkonmi muzikantov a speváčky Floor, takže fanúšikovia niekedy ani nebudú vedieť, kam vlastne skôr uprieť zrak. Podľa toho, ako promotér pozná košické publikum, tipuje, že NIGHTWISH fanúšikom pridajú nejaký ten bonus a ich skvelá šou sa natiahne na 2 hodiny.

Keďže na Medzinárodný deň detí v Košiciach majú vstup na koncert deti do 120 cm zadarmo, treba sa pripraviť aj na to. Bude  dobré kúpiť pre ne štople do uší, pretože šou bude nielen veľká, ale aj poriadne hlasná ! Netreba mať však obavy, pretože symfonický metal je hudba veľmi upokojujúca a navádzajúca pocity šťastia, hrozí iba troška hlasitosti, nič iné…

Poriadne si prezrite aj informáciu o hracích časoch, aby ste nič podstatné nezmeškali!
16:00 – otvorenie brán
17:00 – 17:40 – TRISTANA
18:00 – 18:40 – SORONIA
19:10 – 19:55 – SYMFOBIA
20:15 – 21:30 – ALMANAC
22:00 – 23:50+ – NIGHTWISH

A na záver najdôležitejšia informácia! Mení sa miesto konania, kvôli kauze, ktorá vznikla o podpisovaní zmluvy s amfiteátrom. Oficiálne vyhlásenie agentúry EPG: „Koncert skupiny NIGHTWISH v Košiciach prebehne na zmenenom mieste konania. Z dôvodu schválneho naťahovania podpisu zmluvy a ignorovania pripomienok organizátora k zmluve správcom amfiteátra – K13 – od začiatku marca 2016 až do 26.5.2016 a vnucovania svojich podmienok a služieb organizátorom. Novým miestom konania sa stáva areál Lokomotívy Košice na Čermeľskej ulici 1, ktorý je vzdialený od amfiteátra cca 10-15 minút pešo. Hracie časy skupín aj termín konania koncertu 1.6. samozrejme zostávajú. Organizátori sa taktiež snažia zabezpečiť kyvadlovú dopravu medzi miestami. Kauza nabrala už aj iný rozmer, pretože toto nie je prvýkrát, čo sa v Košiciach „bráni“ kultúre – organizátori majú dôkazy o svojich tvrdeniach, že chyba nie je na ich strane.“

nightwish-kosice-finalny-plagat

Finálny plagát

Tlačová správa