SEPULTURA ZVEREJNILA PODROBNOSTI O PRIPRAVOVANOM ALBUME

Sepultura dokončila nahrávanie nového albumu a zverejnila podrobnosti o ňom. Vomitory tiež prezradili podrobnosti o pripravovanej novinke. Voivod vydajú živák. Firewind zas špeciálny digitálny singel. Roger Glover (Deep Purple) chystá sólový album. Koncom roka vyjde hodinový dokument o Garym Mooreovi. Madball chystajú európske turné. Obituary taktiež, no tí sa narozdiel od Madballu predstavia aj v Prahe.

Sepultura dokončila nahrávanie nového albumu. Zatiaľ stále bezmenná novinka sa nahrávala v brazílskom Sao Paule s producentom Royom Z. (Judas Priest, Helloween, Bruce Dickinson). Kapela nahrala 13 skladieb vrátane cover verzií skladieb Just One Fix od Ministry a Firestarter od The Prodigy. Tieto dve skladby sa však objavia len na špeciálnej edícii. Sepultura by mala v najbližších dňoch zverejniť aj názov pripravovaného albumu, ktorý vyjde v máji prostredníctvom Nuclear Blastu.

Švédski deatheri Vomitory sa už pripravujú na vydanie 8. albumu nazvaného Opus Mortis VIII., ktorý vyjde 26. apríla prostredníctvom Metal Blade Records. Produckiu a mix nového albumu obstaral Rikard Löfgren v Leon Music Studios. Podľa jeho slov bude novinka mať vôbec najlepší zvuk v histórii Vomitory. Opus Mortis VIII. Bude obsahovať 10 skladieb a na limitovanej edícii nájdu fanúšikovia navyše ešte 4 bonusy.

Kanaďania Voivod chystajú na 5. apríla vydanie živáku Warrior of Ice prostredníctvom vydavateľstva Indica Records. Záznam, ktorý bude na albume bol nahratý počas koncertu kapely v kanadskom Montreale v decembri 2009. Tešiť sa môžete na 15 skladieb, z ktorých jedna bude cover od Pink Floydu Astronomy Domine.

Gréci Firewind chystajú vydanie špeciálneho digitálneho singlu Embrace the Sun, ktorý vyjde 15. marca. Digitálny singel bude obsahovať aj videoklip, ktorý režíroval Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, In Flames, Kamelot).

Basák Deep Purple Roger Glover chystá na jún sólový album, ktorý nazval If Life Was Easy. Na albume bude spievať Ronnie Bramblett a na sólovke budeme počuť spievať aj jeho dcéru Gillian.

Jorgen Holmstedt a Stefan Mossberg pripravujú hodinový dokument o legendárnom gitaristovi Gary Mooreovi, ktorý dostal názov White Knuckles and Blue Moods. Na dokumente pracuje toto duo už niekoľko rokov a v dokumente okrem samotného Moorea budeme mať možnosť vzhliadnuť Dona Aireyho, Jona Hisemana, Briana Downeyho alebo Erica Bella. Tento dokument má oficiálne vyjsť niekedy koncom tohto roka. My ešte dodajme pre úplnosť, že endávno zosnulého Moorea pochovali 23. apríla v anglickom Brightone.

Američania Madball chystajú európske turné, na ktoré si ako support zavolali Born From Pain, Trapped Under Ice, Wisdom In Chains, All For Nothing a Devil In Me. Zo 16-tich zastávok sa však táto zostava neukáže ani v Čechách a ani na Slovensku. Najbližšie k nášmu územiu budú Madball a spol. 20. marca, kedy vystúpia vo Viedni.

Inak to už bude s metalovými veteránmi Obituary, ktorí sa tiež chystajú na európske turné. Spoločne s Obituary budú na cestách Grave a Pathology. Na túto zostavu sa môžete tešiť 15. apríla, kedy kapely vystúpia v pražskom Rock Cafe.