Wacken Open Air spustil predpredaj na ďalší rok a oznámil prvé účinkujúce kapely

Je koniec, Wacken Open Air je už minulosťou. Legendárny festival oslávil 27. výročie veľkými a exkluzívnymi koncertmi pre 75 000 baviacich sa metalistov.

Najväčším lákadlom tohtoročného Wackenu bola legenda IRON MAIDEN, ktorá vystúpila počas prvého dňa festivalu. Live stream z ich koncertu na Wackene si pozrelo viac ako 550 000 divákov na celom svete. Medzi ďalšie skvelé vystúpenia patrili koncerty BLIND GUARDIAN, STEEL PANTHER, TWISTED SISTER, MINISTRY alebo ARCH ENEMY.

woa-2016-promo-2

Pohľad na areál Wackenu 2016

Mnoho fanúšikov si tak splnilo svoje sny, keď videli tieto perfektné koncerty. Legendy nikdy neumierajú a organizátori festivalu vzdali hold Lemmymu Kilmisterovi a Ronniemu Jamesovi Diovi. Najprv nechali premietať emotívnu 15-minútovú animáciu Lemmyho na pódiu. Na konci festivalu zas vzkriesili Ronnieho Jamesa Dia ako hologram.

woa-2016-promo-4

Wacken 2016 z vtáčej perspektívy

„Celkovo vzaté, prežili sme fantastický čas,“ povedal jeden z dvoch hlavných organizátorov Thomas Jensen a pokračoval: „Aj keď sme mali pár problémov kvôli počasiu, atmosféra bola vynikajúca. Metalheads prežili vynikajúce chvíle, my sme sa pre nich snažili urobiť festival najlepším. Budem sa opakovať, ale na Wackene máme najlepších fanúšikov na svete.“

woa-2016-promo-3

Hlavné pódiá

Hneď po festivale oznámili organizátori aj podrobnosti k 28. ročníku Wacken Open Air. Ten sa uskutoční od 3. do 5. augusta 2017. Na tlačovej konferencii organizátori oznámili už aj prvé mená, ktoré sa predstavia na ďalšom ročníku Wackenu. Fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na AVANTASIA, AMON AMARTH, KREATOR, MAYHEM, SALTATIO MORTIS, PARADISE LOST, HEAVEN SHALL BURN, LACUNA COIL, POWERWOLF, CANDLEMASS, SONATA ARCTICA a HÄMATOM.

woa-2016-promo-1

Logo Wackenu

Predpredaj lístkov sa začal v noci z nedele na pondelok, tzv. „X-Mas“ lístky sú k dispozícii za 210 eur spolu s poštovným a ostatnými manipulačnými poplatkami. V tejto cene je aj vianočné tričko W:O:A. Vstupenky sú k dispozícii na webe www.metaltix.com.  Na záver ponúkajú organizátori už aj trailer na budúci ročník.

Tlačová správa