Obvinenia voči Tillovi Lindemannovi pribúdajú, RAMMSTEIN vydali ďalšie vyhlásenie

Nemecká kapela RAMMSTEIN vydala už druhé stanovisko voči závažným obvineniam.

Till Lindemann. Foto: Venla Shalin/Redferns

Kapela RAMMSTEIN opätovne reagovala na sociálnych sieťach k obvineniam voči spevákovi Tillovi Lindemannovi, ktoré sa množia. Informoval o tom magazín Metal Hammer.

V piatok 2. júna zverejnila webová stránka nemeckej spravodajskej relácie Tagesschau obvinenia prebraté od mníchovských novín Süddeutsche Zeitung, ktoré speváka kapely obviňujú zo zneužitia moci a sexuálneho napadnutia.

Vydavateľstvo ukončenilo spoluprácu s Lindemannom

Po týchto informáciách zareagovalo knižné vydavateľstvo Kiepenheuer & Witsch. Vo svojom vyhlásení oznámilo, že ukončilo spoluprácu s Lindemannom. „V posledných dňoch sme v šoku sledovali verejné obvinenia voči Tillovi Lindemannovi. Naše sympatie a rešpekt patria postihnutým ženám. Rozhodli sme sa preto s okamžitou platnosťou ukončiť spoluprácu s Tillom Lindemannom, keďže náš vzťah dôvery s autorom bol nenávratne narušený,“ píše sa v oficiálnom vyjadrení vydavateľstva.

Inkriminovaný koncert v hlavnom meste Litvy

Všetko to začalo 25. mája, keď fanúšička Shelby Lynn informovala prostredníctvom svojho Twitteru, že bola na párty pred koncertom RAMMSTEIN vo Vilniuse zdrogovaná. Na spomínanej párty mal byť aj Till Lindemann. V dlhom vlákne na sociálnej sieti napísala, že jej nápoje boli kontaminované drogami, kvôli čomu ešte nasledujúcich 24 hodín zvracala, taktiež bola dobitá. Tiež tvrdí, že odmietla mať sex s Lindemannom v miestnosti pod pódiom, čim speváka nahnevala.

Na párty sa mala vybrať s Joe Letzom, bubeníkom projektu LINDEMANN. Ďalej uvádza, že po vypití malého Red Bullu, vodky, Prosecca a panáka tequily sa začala cítiť ako „ľudský zombie“. Následne opisuje stratu pamäte, halucinácie, vracanie a pridala aj fotky niekoľkých modrín. Kto ju údajne zdrogoval, však presne nešpecifikovala.

Kapela RAMMSTEIN tieto obvinenia poprela. „Vzhľadom na obvinenia, ktoré kolujú na internete o Vilniuse, môžeme vylúčiť možnosť, že to, čo sa tvrdí, sa odohralo v našom prostredí. Nie sme si vedomí žiadneho oficiálneho vyšetrovania tejto záležitosti,“ znelo v prvom vyhlásení skupiny.

Séria ďalších obvinení

Netrvalo dlho a medzitým prišla séria ďalších obvinení od viacerých žien. Tie tvrdia, že mali podobné skúsenosti, ktoré sa odohrali počas niekoľkých afterpárty kapely. „Publikácie z posledných dní vyvolali zmätok a otázky medzi verejnosťou a najmä medzi našimi fanúšikmi. Obvinenia nás všetkých hlboko zasiahli a berieme ich mimoriadne vážne. Našim fanúšikom hovoríme: Je pre nás dôležité, aby sa na našich vystúpeniach cítili pohodlne a bezpečne – pod pódiom a aj v zákulisí. Odsudzujeme akýkoľvek druh priestupku a žiadame vás: Nezapájajte sa do verejných predsudkov akéhokoľvek druhu voči tým, ktorí vzniesli obvinenia. Majú právo na svoje názory. Ale aj my, kapela, máme právo – a to nebyť predčasne odsúdení,“ vyjadrila sa nemecká skupina k danej záležitosti už po druhýkrát.

Ešte dodáme, že skupina RAMMSTEIN vystúpia o pár dní na Slovensku (14. júna) na vypredanom trenčianskom letisku, v rámci aktuálneho európskeho turné.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Rammstein (@rammsteinofficial)