WHITESNAKE CHCÚ VYDAŤ ŽIVÁK, C. ADLER JE NAJLEPŠÍM BUBENÍKOM

WHITESNAKE zaznamenávajú aktuálne turné, pre potreby možného živého materiálu. Chris Adler (LAMB OF GOD) je najlepším metalovým bubeníkom na svete podľa čitateľov časopisu Modern Drummer. SAMAEL a KEEP OF KALESSIN sa na spoločnom turné predstavia aj v Prahe a Bratislave. Vinnie Moore (UFO) dal dokopy zaujímavú zostavu hudobníkov. HOLY MOSES pracujú na výročnom albume. SOIL sa chystajú na turné po Veľkej Británii s pôvodným spevákom.
Frontman legendárnych WHITESNAKE Dave Coverdale sa vyjadril, že súčasné turné bude zaznamenávané, pre prípadné vydanie živého materiálu. O tom, či sa nakoniec nahrá live CD sa rozhodne až po turné, podľa slov Coverdalea, najprv kapela popočúva, či má dosť kvalitných záznamov.

Chris Adler, bubeník LAMB OF GOD sa stal v čitateľskej ankete časopisu Modern Drummer najlepším metalovým bubeníkom sveta. Ďalšie poradie: 2., Joey Jordison (SLIPKNOT), 3. Morgan Rose (SEVENDUST), 4. Gene Hoglan (FEAR FACTORY), 5. Brann Dailor (MASTODON). Všetky výsledky nájdete v júlovom vydaní tohto časopisu.

Zo spoločného turné SEPTICFLESH, SAMAEL A KEEP OF KALESIN zišlo, pretože SEPTICFLESH uprednostnili iné turné. To však nevadí, pretože SAMAEL a KEEP OF KALESSIN si pribrali zo sebou na cesty kapelu MELECHESH a od 2. septembra do 9. októbra budú brázdiť európske kluby na spoločnom turné počas, ktorého sa predstavia 6. septembra v pražskom klube Exit Chmelnice a o deň neskôr vystúpia v bratislavskom Randal Clube. Oficiálny plagát turné nájdete pod dnešnými novinkami.

Gitarista kapely UFO a uznávaný sólový umelec Vinnie Moore pozval basáka BLACK LABEL SOCIETY Johna DeServia a bývalého speváka skupín RIOT a MASTERPLAN Mike DiMea na spoločné vystúpenie na LES PAUL TRIO. Ďalej sa ku týmto umelcom pripojí gitarista Lou Pallo a klávesák John Colliani. My ešte pripomeňme, že vystúpenie sa bude konať na počesť legendárneho umelca Lesa Paula, ktorý zomrel 13. augusta 2009 vo veku 94 rokov.

Nemeckí legendárni thrasheri HOLY MOSES začali nahrávať výročný album nazvaný 30th – Year Anniversary – In the Power Of Now. Album vyjde ako dvojdisk a bude na ňom znovu nahraných 20 najdôležitejších piesní v 30 ročnej histórii kapely. Presný dátum vydania tohto zaujímavého albumu zatiaľ nie je známy.

Američania SOIL oznámili, že na nadchádzajúcom turné po Veľkej Británii v októbri tohto roka sa ku kapele pripojí pôvodný spevák Ryan McCombs. Ten nahral so SOIL tri albumy (Jinkies, Scars, Redefine) a potom odišiel do kapely DROWNING POOL. SOIL sa na toto turné vyberú spoločne s PUDDLE OF MUD.