NILE hlásia prekvapivú zmenu v zostave, Gothoom uzavrel line-up pre aktuálny ročník

NILE hlásia zmenu v zostave. GOTHOOM uzatvoril svoj line-up. HATE vydajú nový album. Novinky hlásia aj ME AND THAT MAN, DARKEST HOUR, GRUESOME, MORDUM a DEATH SENTENCE.

Dallas Toler-Wade už nie je členom NILE. Zdroj: Metalinjection.net

Egyptológovia NILE oznámili, že ich rady opustil gitarista a spevák Dallas Toler-Wade, ktorého nahradil Brian Kingslad. „Chcel by som poďakovať Dallasovi za všetky tie roky v kapele a úprimne mu popriať všetko dobré s jeho hudbou. Všetci sme šťastní a vďační, že môžeme spolupracovať s Brianom. Nielenže je to talentovaný gitarista, ale má aj brutálny vokál so širokým rozsahom. S Brianom vyzerá teraz kapela ako v prvých rokoch, v klasickej ére NILE, keď sme fungovali ako súdržná jednotka v brutálnej vokálnej trojici. S Brianom a basákom Bradom Parrisom, ktorý je v kapele druhý rok bude táto zostava drtiť lebky. Vážne, naposledy som cítil takúto silu s našou zostavou, keď prišiel George Kollias,“ vyjadril sa na facebookovom profile kapely Karl Sanders.

Festival GOTHOOM oznámil ďalšie kapely pre svoj 8. ročník, ktorý sa uskutoční 20.7. – 22.7.2017 v Revištskom Podzámčí a zároveň tak aj utvoril konečný zoznam vystupujúcich. „Tak, a je to tu, uzatvárame súpisku tohtoročného festivalu. Posledným z kategórie headlienrov budú jedni z kráľov švédskeho death metalu UNLEASHED. Ako tí, ktorí ho spoluvytvorili a zároveň do neho medzi prvými zapojili prvky škandinávskej histórie a mytológie, majú na neho patent. Dokázali to už na dvanástich dlhohrajúcich nahrávkach, na ktorých prešli jasným zvukovým vývojom, no charakteristický zmysel pre výpravnosť, valivosť a údernosť im ostal. Pod vedením Johnnyho Hedlunda prinesú svoj smrtiaci kov aj na Gothoom. Z Maďarska dorazí modernejšia, technickejšia a extrémnejšia forma death metalu od ANGERSEED. S Eugenom Ryabchenkom za bicími sa rútia ako neúprosná mašina a takto devastačne určite zapôsobia aj na našich pódiách. Z domácich končín to zavŕšime dvoma rovnako nadupanými kapelami. Z našej stajne vybehnú pred fanúšikov ABORT TO BE BORN, ktorí sa skvele uviedli svojím debutom „Misanformic“. Ich technický death s výraznými podladenými riffmi a mizantropickou atmosférou bude vyčnievať. No a silne česko-slovenský death metal, priamočiary, nekompromisný so sklonom k americkej brutalite prinesú z Uherského Ostrohu CRANIAL CARNAGE. Tým završujeme našu dnešnú výživnú záverečnú dávku kapiel, ktoré podporia tú najtvrdšiu stránku nášho festivalu. UNLEASHED, ANGERSEED, ABORT TO BE BORN a CRANIAL CARNAGE na GOTHOOME 2017!“

Finálny plagát Gothoomu

Nergal (BEHEMOTH) prichádza s ďalším klipom v rámci svojho blues/country-folkového projektu ME AND THAT MAN a to ku skladbe „Ain´t Much Loving“. Tú nájdete na debutovej nahrávke „Songs of Love and Death“, ktorá vyjde 24. marca u Cooking Vinyl.

Poľskí death metalisti HATE vydajú 5. mája prostredníctvom Napalm Records novú štúdiovku nazvanú „Tremendum“.

Formácia DARKEST HOUR zverejnila novú skladbu s názvom „Those Who Survived“ pochádzajúcu z ich nového albumu „Godless Prophets & The Migrant Flora“. Ten vyjde 10. marca prostredníctvom Southern Lord Recordings.

Death metalový projekt GRUESOME uctievajúci kapelu DEATH sa prezentuje novým songom „Fragments of Psyche“ (skladbu nájdete TU) s hosťujúcim Seanom Reinertom (ex-DEATH, CYNIC) na bicích. Spomínanú pieseň nájdete na rovnomennom singli (vychádza 31. marca u Relapse Records) a obsahovať bude okrem tejto skladby aj cover „Choke on It“ od DEATH a demonahrávky z nahrávacej session albumovej prvotiny GRUESOME nazvanej „Savage Land“.

Death metalovou mánie, odstartovaná na konci loňského roku díky reedici skvostného debutového alba košický DISCONSOLATE, má svého pokračovatele v podobě dalšího (kupodivu) košického debutu, tentokrát souputníků MORDUM. Kapela se po 26 letech konečně dopracovala k full materiálu a deska nazvaná „And what is the Truth?“ nabízí těžkotonážní porci nefalšované brutality a poctivého smrtelného řemesla v té nejryzejší podobě. Album obsahuje 10 songů a vychází 22.2.2017 u Support Underground. – Tlačová správa

MORDUM – And what is the Truth?

Na scénu prichádza nová slovenská nádej, kapela DEATH SENTENCE z Banskej Bystrice. Chalani nedávno dokončili práce na debutovom EP „Burning World In My Hands“, ktoré sa nesie v znamení tvrdšieho metalcore a ktoré čoskoro vyjde pod hlavičkou Slovak Metal Army. Zatiaľ je možné vypočuť si ho v digitálnej podobe na ich Bandcampe. „Nahrávali sme v štúdiu SPK audio u Mira Speváka a zatiaľ dostávame dobré ohlasy, či už od kamarátov, alebo muzikantov z iných kapiel,“ prezradil Adam Turňa, basgitarista kapely.Banskobystričania zakotvili v novom vydavateľstve a uprednostnili ho tak pred možnosťou samovydania materiálu. „Bez SMA by sme to, či už po stránke finančnej alebo motivačnej, ťahali asi ešte dlho, kým by CD vyšlo na svet. Tam vidím neskutočnú podporu,“ doplnil Turňa. – PR: Marek „Fajo“ Falat | Betrayers Of Blood