Piatkový blok noviniek: HAMMERFALL, ME AND THAT MAN, Gothoom, ARCH ENEMY, AT THE GATES a ďalší

HAMMERFALL prezradili detaily o novom albume. ME AND THAT MAN s novým singlom. Festival Gothoom oznámil headlinera na nadchádzajúci ročník. ARCH ENEMY ohlásili ďalší singel. AT THE GATES a BILLYBIO natočili nové videoklipy. MÖTLEY CRÜE predali svoj katalóg spoločnosti BMG. CULT OF LUNA zverejnili novú skladbu.

HAMMERFALL. Foto: Tallee Savage

Švédska formácia HAMMERFALL prezradila, že 25. februára jej prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde v poradí dvanásta štúdiovka „Hammer of Dawn“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe titulnej piesne, podporenej aj videoklipom. „Samotná pieseň bola vytvorená v Nemecku počas turné „World Dominion“, zvyšok práce sa potom robil doma. Okamžite som vedel, že to môže byť niečo dôležité, a keď Joacim Cans pridal svoje vokálne melódie, obaja sme cítili, že by to bol perfektný singel. Silný, ale aj taký, ktorý nemôžete prestať spievať, keď hudba doznie,“ vyjadril sa gitarista Oscar Dronjak. „Je ťažké opísať slovami, aký som nesmierne šťastný a hrdý na výsledok albumu „Hammer of Dawn“. Určite to bol boj, ale nakoniec sme to zvládli a dodali solídny, vitálny a pozitívny nový album. Každý je na vrchole svojej hry a spoločne sme vytvorili ďalší míľnik v histórii HAMMERFALL,“ dodal spevák Joacim Cans.

Blues/folkové zoskupenie ME AND THAT MAN zverejnilo novú skladbu „Fight“ s hosťujúcim navrátilcom Johnom Porterom. Nergal a John Porter spolupracovali na prvom albume „Songs of Love and Death“, avšak potom sa ich cesty rozišli. Nergal odvtedy pokračuje sólovo, s tým, že oslovuje na spolupráce známych hudobníkov z metalovej scény. „Pieseň „Fight“ je na poslednú chvíľu vykonaná snaha ME AND THAT MAN s Johnom Porterom. Táto spontánna spolupráca bola reakciou na skvelé vibrácie, ktoré boli zdieľané počas nášho nedávneho turné v Poľsku. Aj keď samotný text nemusí byť pozitívny. Zachytáva Johnovu frustráciu zo všetkých tých kecov, ktorými sme my, ľudská rasa, kŕmená v poslednom desaťročí. Je to priam protestná pieseň!“ napísal Nergal na svojom facebooku.

Organizátori festivalu Gothoom oznámili death metalovú kapelu KATAKLYSM ako headlinera pre nadchádzajúci ročník, ktorý by sa mal uskutočniť 21.7 – 23.7. 2022. Miesto konania bude zverejnené po podpise zmluvy.

Kapela ARCH ENEMY vydá vo štvrtok 9. decembra novú skladbu s názvom „House of Mirrors“. Pôjde tak o druhú novinku po singli „Deceiver, Deceiver“ vydanom v októbri.

Death metalisti AT THE GATES natočili nový videoklip ku skladbe „Cosmic Pessimism“ z aktuálnej dosky „The Nightmare of Being“. O réžiu sa postaral Costin Chioreanu.

Billy Graziadei (BIOHAZARD) sa hlási o slovo s novým videoklipom v rámci jeho projektu BILLYBIO a to ku skladbe „One Life to Live“. Tá je súčasťou chystaného albumu „Leaders and Liars“, ktorý vyjde 25. marca prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Hudobná spoločnosť BMG oznámila, že získala celý katalóg glam metalovej skupiny MÖTLEY CRÜE. Podľa Variety má obchod hodnotu približne 150 miliónov dolárov, hoci iné zdroje uvádzajú výrazne nižšie číslo. Ide o jednu z najväčších akvizícii BMG z jedného katalógu od založenia spoločnosti v roku 2008. Dohoda zahŕňa celú diskografiu ikonickej kapely, teda jej 40-ročnú kariéru, ktorá činí 9 štúdiových albumov od debutu „Too Fast for Love“ z roku 1981 až po posledné vydanie z roku 2008 „Saints of Los Angeles“, ako aj živáky a kompilácie.

Post metalisti CULT OF LUNA zverejnili novú skladbu „Cold Burn“ z albumu „The Long Road North“. Ten má dátum vydania stanovený na 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.