More Than Fest pridáva štvrtý deň! Nové potvrdené meno, mapa areálu a ďalšie novinky

To, o čom sa dlhšie potajme rozprávalo sa stalo realitou. Augustový More Than Fest pridáva ďalší festivalový deň! V nedeľu sa predstaví fanúšikom 7 až 9 kapiel.

Agentúra EPG, ktorá je usporiadateľom augustového festivalu More Than Fest vo Zvolenskej Slatine pridala ďalší festivalový deň. Areál futbalových ihrísk privíta svetové kapely a tisíce fanúšikov od štvrtku 17. augusta. Festival napokon potrvá až do nedele 20. augusta. K hviezdam AMON AMARTH, OVERKILL, EDGUY, PAIN, POWERWOLF, DARK FUNERAL a už ďalším potvrdeným skvelým účinkujúcim, pribudne na nedeľu ešte 7 až 9 skupín.

Počas vlaňajšieho ročníka sa medzi fanúšikmi našli aj najmenší.

Organizátori sa rozhodli pridať ešte ďalší deň kvôli enormnému záujmu kapiel o hranie na tomto festivale. Podľa ich vyjadrenia pôjde o stredné a veľké mená. More Than Fest sa stáva čoraz väčším festivalom a to najmä podľa ohlasov tých najpodstatnejších, fanúšikov. Takisto vďaka potvrdeným kapelám je istotne najkvalitnejšie obsadeným festivalom široko-ďaleko v okolí.

Samozrejme usporiadatelia pracujú na maximálnom vylepšení služieb pre fanúšikov a chcú sa vyvarovať chybám z minulého ročníka. S rokom 2017 prichádzajú aj maximálne vylepšené služby (oplotenie celého areálu, osvetlenie stanovej osady, hygiena a ďalšie. Takisto sa môžete tešiť na dve veľké a rovnocenné pódiá, medzi ktorými bude veľká obrazovka. „Chceme, aby sa nikomu z nášho festivalu nechcelo odísť a aby sa každý chcel vrátiť, čo najskôr,“ povedal jeden z hlavných usporiadateľov Ján „Amok“ Poliak.

Mapa festivalového areálu. Zdroj: EPG

Agentúra EPG zverejnila ja svojom oficiálnom facebooku viacero dôležitých informácií smerom k festivalu. „Festivalový areál vo otvoríme vo štvrtok 17. augusta o 12:00 hod.. Kapely začnú hrať od 14:00 hod. Aby bola čo najväčšia spokojnosť, areál budeme zatvárať približne o 3:00 hod. ráno a otvárať ho znovu budeme o 9:00 hod. To platí aj pre stánky s jedlom. V stanovom mestečku budete môcť žiť aj po zavretí brán festivalu. V noci bude nonstop otvorený výčap a predpokladáme, že aj stánok s jedlom. V stanovej osade pribudne aj kontajner na smeti, bude viac košov, ktoré budú na viditeľných miestach. Tie zabezpečia nočné lampy v kempe. Keď sme to porátali, dokopy bude k dispozícii 10 druhov piva s radlermi a to bude najlepšia ponuka piva v širokom okolí pre vás, pretože ste najlepší fanúšikovia.“

Prvou potvrdenou kapelou, ktorá si v nedeľu zahrá vo Zvolenskej Slatine je RAGE. Keď sa na jednom pódiu stretne história a súčasnosť, býva to pre fanúšikov veľkým sviatkom. Skupina RAGE zažila jedno z najkreatívnejších období v rokoch 1990-1993 a v tejto zostave fungovala od roku 1987. Po dlhých rokoch od rozchodu tejto zostavy (1994-2014) sa stretli vtedajší muzikanti a vo svojom rodnom meste zahrali „utajený“ koncert pod menom kapely TRES HOMBRES a prekvapivo sa na ňom zišlo množstvo fanúšikov. Preto potom, ako pocítili, ako funguje na pódiu tá neopísateľná chémia, sa rozhodli, že po viac ako 20 rokoch si zahrajú pár koncertov, avšak po hlavičkou REFUGE, čo bol posledný singel starých RAGE v tej zostave. Nový RAGE v aktuálnej zostave má na konte jeden album a druhý tesne pred vydaním a toto leto skupiny koncertujú aj na festivaloch, špeciálne pod hlavičkou RAGE meets REFUGE, čo znamená že v polovici hracieho času sa stará zostava vymení s novou a fanúšikom tak vlastne predvedú 2 koncertné sety z rôznych období. Jednou z troch krajín, kde sa RAGE meets REFUGE predvedú, je aj Slovensko! „REFUGE natočili na MTF 2015 aj koncertné DVD, ktoré im tento rok odovzdáme za účelom vydania po celom svete,“ zakončil Poliak.