Na More Than Fest mieri aj holandská červenovláska Simone Simons s kapelou EPICA

Štvrtý deň na More Than Feste začína dostávať reálnejšie kontúry. Po RAGE meets REFUGE oznámili organizátori ďalšie potvrdené meno.

Štvordňový festival vo Zvolenskej Slatine je už dávnejšie nabitý veľkými svetovými kapelami. Usporiadajúca agentúra EPG prihodila ďalšie exkluzívne meno. Na More Than Feste sa predstaví kráska holandská skupina EPICA na čele so šarmantnou červenovlasou speváčkou Simone Simons.

EPICA

EPICA je veľmi populárna symphonic metalová kapela pochádzajúca z Holandska. Female-fronted metalovú forámciu dal dokopy gitarista Mark Jansen.  Tvár a hlas kapely patrí atraktívnej červenovláske – speváčke Simone Simons. Ostatní členovia skupiny sa v priebehu rokov menili (okrem klávesáka, ktorý je pôvodný člen). Ich terajšiu zostavu teda doplňujú Isaac Delahaye – gitara, Ariën van Weesenbeek – bice a Rob van der Loo – basgitara.

Už prvý štúdiový album „The Phantom Agony“ z roku 2003 bol výnimočný. To pravdepodobne asi aj tým, že hudobná zostava nebola len EPICA ako taká, ale aj zbor a sláčikový orchester. Producentom ich debutu bol známy Sascha Paeth (AVANTASIA). Potom v roku 2005 vydali album „Consign To Oblivion“ a ešte v tom roku aj „The Score – An Epic Journey“. Hneď na to mala skupina prvé turné s KAMELOT po USA. Po tejto šnúre nastúpil do kapely nový bubeník Ariën a v roku 2007 vydali títo Holanďania ďalší album – „The Divine Conspiracy“. Ten mal obrovský úspech a EPICA sa vydala už na vlastné turné. V roku 2009 prišlo na svet ďalšie dielo „Design Your Universe a na ňom už bolo počuť, že kapela stúpa smerom k hudobnému vrcholu. Piaty štúdiový kotúč „Reguiem for the Indifferent“ vyšiel v roku 2012 s veľmi kladnými recenziami. Nasleduje ďalšie turné a to s novým, súčasným basgitaristom Robom. V roku 2014 vyšiel šiesty zárez „The Quantum Enigma“ už u hudobného vydavateľského gigantu Nuclear Blast. V tej dobe EPICA už koncertovala po celom svete.

Svoj najnovší album predstavila skupina v roku 2016 pod názvom „The Holographic Principle“ a ihneď po vydaní sa dočkal výborných recenzií a aj krásnych umiestnení v hudobných a predajných rebríčkoch. Zvuk nahrávky je masívny aj vďaka symfonickému orchestru.  Skupina absolvovala turné so stále populárnejšími POWERWOLF (máte šancu ich vidieť aj na festivale) a aktuálne kapela hrá niekoľko letných festivalov. Taktiež už chystajú siedmy štúdiový album.

V prípade EPICA je na čo sa tešiť. Aj čo sa týka ich koncertu, aj vizuálneho zážitku. Nadupaná šou, zaujímavé a tematické osvetlenie na pódiu, energickí muzikanti  a krásna speváčka s anjelským hlasom – to všetko vám rozprúdi krv v žilách! Vystúpenie EPICA je pridelené na nedeľu 20. augusta, ktorý sa stal bonusovým dňom festivalu a je zarátaný v cene každej už zakúpenej vstupenky. Nie je potrebný žiadny príplatok, takže žiadne obavy.

„Spolu so službami ako je stanovačka a parkovanie zadarmo veríme, že festival s takouto úžasnou zostavou priláka množstvo fanúšikov nielen metalovej muziky, veď tu máme osobnosti ako Steve Harris z IRON MAIDEN, gitarové esá ako Roland Grapow, Timo Tolkki či Gus G, jedno z mála festivalových vystúpení odohrajú EDGUY, GORGOROTH alebo WINTERSUN. Vidieť môžete taktiež thrash metalovú legendu OVERKILL a domáce esá ako SIGNUM REGIS, SYMFOBIA, MIDNIGHT SCREAM či RAVENCLAW,“ uviedli organizátori na svojom facebooku.

Skupiny EPICA,  KOBRA AND THE LOTUS, 5RAND,  SYMFOBIA a ARKONA budú so svojimi atraktívnymi speváčkami ozdobami celého festivalu!

Aktuálny plagát More Than Festu

Tlačová správa