Tarja ponúka ukážku z chystaného DVD, thrasheri OVERKILL nahrávajú nový album

TARJA zverejnila ukážku z nového DVD. OVERKILL v štúdiu. KATAKLYSM majú nový klip. DEE SNIDER zverejnil novú skladbu. AS I LAY DYING ponúkajú ukážku novej hudby. TERROR a ATROCITY vydajú nové albumy. Slováci CONSTANS COMPROMISSUM vydávajú debutový album.

Tarja Turunen

Tarja Turunen ponúka ochutnávku z jej nového DVD „Act II“ v podobe piesne „Love to Hate“. Spomínané DVD vyjde 27. júla prostredníctvom earMUSIC. Obsahovať bude dve odlišné vystúpenia. Prvá kapitola „Metropolis Alive“ bola natočená dva mesiace pred vydaním albumu „The Shadow Self“. Dvadsať šťastných víťazov z celej Európy sa stalo svedkami intímneho vystúpenia v Metropolis Studios v Londýne, kde Tarja po prvýkrát odohrala piesne z vtedy ešte nevydaného albumu. Druhá časť ponúkne koncert z milánskeho Teatro della Luna Allago, obsahujúci hity z jej všetkých sólo albumov a aj piesne od NIGHTWISH ako „Ever Dream“, „Slaying the Dreamer“ či „The Riddler“. Limitovaná edícia bude obsahovať ešte aj koncerty z Hellfestu a poľského festivalu Woodstock.

Thrash metalisti OVERKILL sa zavreli do štúdia, kde nahrávajú nástupcu zatiaľ posledného albumu „The Grinding Wheel“ z roku 2017. Zatiaľ nepomenovaná novinka bude štúdiovým debutom pre bubeníka Jasona Bittnera, ktorý sa ku kapele pridal počas minulého roka.

Death metalová formácia KATAKLYSM sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Outsider“ pochádzajúcej z ich čerstvej novinky „Meditations“.

Dee Snider (TWISTED SISTER) zverejnil novú skladbu „Tomorrow´s No Concern“ z jeho sólovky „For the Love of Metal“. Tá oficiálne vyjde 27. júla u Napalm Records.

Hardcorová úderka TERROR oznámila, že na jeseň im u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová štúdiovka nazvaná „Total Retaliation“.

Nemci ATROCITY vydajú 6. júla u Massacre Records nový štúdiový album „Okkult II“, z ktorého zverejnili aj ochutnávku v podobe skladby „Bloodshed and Triumph“.

Kapela AS I LAY DYING uverejnila na svojom Facebooku (TU) krátku ukážku novej muziky bez ďalších podrobností. Posledný album „Awakened“ vydala skupina ešte v roku 2012. K absencii novej tvorby prispelo v roku 2014 zatknutie a následné uväznenie vokalistu Tima Lambesisa na šesť rokov za objednávku vraždy svojej manželky.

Debutové album topolčianského komanda CONSTANS COMPROMISSUM, které se dílem nazvaným „I´ll Break You“ zařadilo mezi plejádu nadupaných plnokrevníků Support Underground. Playlist nabízí velmi zdařilou kombinaci kvalitního death metalu s melodickými vyhrávkami s přesahem k dalším žánrům, dle vkusu každého posluchače. Vše navíc zabaleno do perfektních instrumentálních výkonů ostřílených muzikantů. – Tlačová správa