Gothoom doplnil zostavu o slovenské a české kapely. Novinky hlásia aj A PERFECT CIRCLE či HELLYEAH

Festival GOTHOOM potvrdil ďalšie kapely. HELLYEAH a MILLENCOLIN vydajú budúci rok nové albumy. A PERFECT CIRCLE nahrali cover od AC/DC. ONSLAUGHT v štúdiu. MASTER zverejnili novú skladbu.

Areál Gothoomu

Festival GOTHOOM pridal do svojho line-upu ďalšie kapely. Tentokrát ide o zástupcov CZ/SK metalovej scény. „Jazzové a iné experimentovanie vložené do death-thrashového hrnca a všetko dobre premiešané, to sú prešovskí WAYD. Fungujúci už od roku 1994, no dlhodobo pomerne málo aktívni. Aj preto sme radi, že páni, ktorých zatiaľ ostatný album „Ghostwalk“ vyšiel pred 11 rokmi, nás poctia svojou návštevou. Hlohoveckí brutalisti CRANIOTOMY, jedna z našich najúspešnejších metalových kapiel, s dobrým menom a častým koncertovaním aj v zahraničí určite ulahodí všetkým fanúšikom nekompromisného death metalu a slamu. Z južných Čiech k nám dorazia black metalisti, ktorým nie je cudzia melodika – MATER MONSTIFERA. Aj minuloročným albumom „Vězení bizarních bohů“ dokazujú svoj vysoký štandard. Klasické blackové postupy spojené s chytľavými rytmickými pasážami a to celé dozdobené textami v rodnom jazyku. SIX DEGREES OF SEPARATION prinesú svoju pestrú metalovú koláž zahŕňajúcu ako extrémnejšie a ostrejšie metalové žánre, tak aj slušnú dávku progových prvkov, ale bez toho, aby zabúdali na atmosférickú zložku hudby. Nadupanú a energickú dávku death, thrash a groove metalu dostaneme od tretieho zástupcu našich západných susedov, havířovských AWRIZIS. Nákazlivé groovy riffy budú nútiť k headbangu nejedného návštevníka. WAYD, CRANIOTOMY, MATER MONSTIFERA, SIX DEGREES OF SEPARATION a AWRIZIS na GOTHOOME 2019,“ uvádza oficiálna stránka festivalu. Jubilejný desiaty ročník sa uskutoční 18. – 20.júla 2019.

A PERFECT CIRCLE nahrali cover „Dog Eat Dog“ od AC/DC. Spomínaný song je súčasťou sedempalcového singla „So Long, And Thanks for All the Fish“/“Dog Eat Dog“, ktorý je dostupný v rámci Black Friday.

Kapela HELLYEAH oznámila, že v roku 2019 vydá nový a zatiaľ nepomenovaný album. Pôjde o poslednú nahrávku, na ktorej figuruje bubeník Vinnie Paul Abbott, ktorý zomrel v júni tohto roka.

Death metalisti MASTER zverejnili novú skladbu „The Book“ z chystanej dosky „Vindictive Miscreant“. Tá vychádza 28. novembra u Transcending Obscurity Records.

Britskí thrasheri ONSLAUGHT sa zavreli do štúdia, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album.

Švédski punkáči MILLENCOLIN vydajú 15. februára u Epitaph Records nový štúdiový album s názvom „SOS“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe titulnej skladby.