Pat O´Brien bol prepustený z väzby. Novinky hlásia aj GHOST, VOLBEAT či LINDEMANN

Pat O´Brien (CANNIBAL CORPSE) je na slobode po zaplatení kaucie. GHOST s novým klipom. VOLBEAT v štúdiu. Till Lindemann s novým singlom. KING DIAMOND s ďalšou ukážkou z nového DVD. BORKNAGAR pracujú na novom albume.

Pat O´Brien

Gitarista Pat O´Brien z kapely CANNIBAL CORPSE je po svojom vyčíňaní (viac info TU) už na slobode (po zaplatení 50 000 dolárov). Medzitým však vyšli najavo ďalšie znepokojujúce informácie. Súdne dokumenty uvádzajú, že predtým ako bol zatknutý volal svojim rodičom a varoval ich pred „vykúpením“ a oznámil im, že „votrelci pristáli“. O´Brien mal vraj pri vlámaní halucinácie a tvrdil, že „niekto po ňom ide“. Podľa Tampa Bay Times sa v jeho zhorenom dome našlo 50 brokovníc, 10 poloautomatických pušiek, niekoľko variant AK-47 a Uzi, 20 ručných zbraní, plameňomety, či tisíce nábojov uložených v krabiciach. Samotná kapela oznámila, že O´Brien dostane pomoc, ktorú potrebuje a všetky naplánované koncerty ostávajú v platnosti.

Švédska formácia GHOST nahrala nový videoklip k piesni „Faith“ z aktuálnej dosky „Prequelle“. Klip pozostáva zo záberov z nedávno skončeného severoamerického turné „A Pale Tour Named Death“.

Kapela VOLBEAT sa zavrela do štúdia, kde pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Gitarista Rob Caggiano prezradil, že sú v polovici nahrávacieho procesu. Albumová novinka bude trochu odlišná od zatiaľ poslednej radovky „Seal the Deal & Let´s Boogie“ z roku 2016. Vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka.

Till Lindemann (RAMMSTEIN) vypustil do sveta nový singel projektu LINDEMANN s názvom „Mathematik“ s hosťujúcim raperom Haftbefehlom. Klip sa natáčal v nočnom klube Astra Kulturhaus v Berlíne a o réžiu sa postaral Zoran Bihać, ktorý pracoval aj na klipoch RAMMSTEIN.

KING DIAMOND sa hlásia s ďalšou ukážkou z chystaného DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“, tentokrát v podobe skladby „A Mansion in Darkness“. Spomínaný živák vyjde 25. januára u Metal Blade Records. Obsahovať bude dva koncerty, jeden zo 17. júna 2016 z festivalu Graspop Metal Meeting a druhý z 25. novembra 2015 z klubu The Fillmore vo Philadelphii.

Nóri BORKNAGAR sa nachádzajú štúdiu, kde pracujú na nástupcovi ich zatiaľ posledného albumu „Winter Thrice“ z roku 2016. Okrem toho z kapely odišiel bubeník Baard Kolstad a na jeho miesto prišiel Bjørn Dugstad Rønnow. Kolstad sa rozhodol opustiť kapelu kvôli veľkej vyťaženosti s inými hudobnými projektmi.