Množstvo správ v úvode týždňa: Serj Tankian, GOJIRA, AT THE GATES, DECAPITATED, SOULFLY a iní

Serj Tankian, GOJIRA a KILLER BE KILLED s novými klipmi. AT THE GATES zverejnili novú skladbu. DECAPITATED vydajú staré demonahrávky. CAVALERA CONSPIRACY premýšľajú nad novou muzikou. Novinka od SOULFLY zrejme až budúci rok. Pat O´Brien (ex-CANNIBAL CORPSE) si vypočul rozsudok za incident z roku 2018. Novinky aj od VILDHJARTA, LOCK UP a FLOTSAM AND JETSAM.

Serj Tankian

Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN) nahral nový videoklip k piesni „Rumi“ z aktuálneho EP „Elasticity“, na ktorom je dokopy päť piesní.

Francúzi GOJIRA vypustili do sveta nový videoklip k piesni „The Chant“ z čerstvej štúdiovky „Fortitude“.

Death metalisti AT THE GATES sa hlásia o slovo s novou skladbou „Spectre of Extinction“, ktorú podporili aj obrazovým materiálom. Novinka je súčasťou albumu „The Nightmare of Being“. Ten má dátum vydania stanovený na 2. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Poliaci DECAPITATED vydajú 4. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Record kolekciu „The First Damned“ obsahujúcú prvé dve demonahrávky „Cemeteral Gardens“ a „The Eye of Horus“. „Demonahrávka je jadrom kapelnej DNA a som prekvapený, že sme obe dokázali nahrať v tak mladom veku. Keby nebolo Saurona, ktorý prišiel s myšlienkou založiť kapelu, môjho brata Viteka, ktorý hral na bicie v dvanástich rokoch a Martina, ktorý mal nápad ísť do štúdia nahrávať tieto skladby, kapela DECAPITATED by nebola. Boli sme len partia mladých chalanov, ktorých inšpiroval thrash a death metal. Prvýkrát vyjde táto nahrávka aj na LP a samozrejme sme nemohli zabudnúť na kazety, ktoré sú ďalším skvelým spôsobom, ako uchovať spomienky nažive. Na zvuku sme nič nezmenili. Zobrali sme zvuk z pôvodného DAT masteringu, takže je to skutočný, organický zvuk hudby, ktorú sme v tých časoch nahrávali,“ uviedol gitarista Waclaw „Vogg“ Kieltyka v tlačovej správe. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Destiny“.

Bratia Cavalerovci premýšľajú nad tvorbou novej muziky v rámci projektu CAVALERA CONSPIRACY a v pláne je nové EP. Zatiaľ posledný album „Psychosis“ vydali v roku 2017.

U mena Cavalera ešte ostaneme. SOULFLY stále pracujú na novom albume, no podľa posledných vyjadrení Maxa Cavaleru sú len v počiatočnej fáze, takže fanúšikovia si budú musieť počkať do roku 2022. Dať si načas má zmysel aj preto, že v júni vychádza debut jeho nového projektu GO AHEAD AND DIE.

Pat O´Brien, bývalý gitarista CANNIBAL CORPSE, bol odsúdený v súvislosti so zatknutím v roku 2018 za vlámanie a napadnutie policajta, zatiaľ čo jeho dom bol v plameňoch. 16. marca bol odsúdený na päť rokov podmienečného trestu, bola mu nariadená pokuta takmer 24 000 dolárov, 150 hodín verejnoprospešných prác, taktiež sa má zdržať užívania alkoholu a drog, pričom bude náhodne testovaný.

Grinderi LOCK UP vypustili do sveta novú skladbu „Inside Cthulhu´s Eye“. Ide o prvú novinku od albumu „Demonization“ z roku 2017 v ktorej už figuruje navrátilec za mikrofónom, Tomas Lindberg (AT THE GATES). Skladbu nájdete ako bonus na znovu vydanej nahrávke „Play Fast or Die – Live in Japan“, ktorá vo forme vinylu vyjde 21. mája prostredníctvom vydavateľstva Listenable Records.

Formácia KILLER BE KILLED natočila nový videoklip ku skladbe „Animus“ (nájdete ho NA TOMTO ODKAZE) z aktuálnej dosky „Reluctant Hero“.

Švédi VILDHJARTA sú späť s novou skladbou „När de du älskar kommer tillbaka från de döda“ z chystanej štúdiovky „Måsstaden under vatten“. Novinka by mala vyjsť tento rok prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Poslednú radovku „Måsstaden“ vydali v roku 2011.

Thrasheri FLOTSAM AND JETSAM zverejnili titulnú skladbu z chystaného albumu „Blood In the Water“. Ten vyjde 4. júna prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.