Gigantické pódium a veľká scéna: Šou AVANTASIE dosiahne rozmery produkcie NIGHTWISH

Veľmi radi vám prinášame ďalšiu porciu noviniek od AVANTASIA company.

Tobias Sammet

Tobi Sammet Slovensko pozdravil a pozval všetkých na naozaj najväčšie koncerty AVANTASIE (videopozvánku nájdete TU), aké sme kedy mohli zažiť. Netrvalo dlho a prišli technické požiadavky produkcie, ktoré budia rešpekt. „Keby sme to mali k niečomu prirovnať, tak šou AVANTASIE dosiahne rozmery produkcie ďalšej symfonickej hviezdy – NIGHTWISH. To znamená – obrie pódium, obrovská potreba elektriny, projekcia a veľká scéna. Tobiasove slová potvrdil prijatý, tzv. technický rider kapely a je na čom pracovať. Haly totiž určite nebudú mať dostatok „kilowattov“ a preto sa budú musieť doviezť aj prídavné elektrocentrály,“ prezradil Martin Horváth z agentúry Profi Event.

Dôležitou správou pre fanúšikov je informácia, že táto produkcia tak trochu zmenší kapacitu hál a preto ju budú musieť organizátori trošku znížiť. Lístkov bude približne i jednu pätinu menej. Preto netreba váhať s kúpou vstupenky, koncert sa nezadržateľne blíži.

Asi najväčšou alebo najlepšou správou pre AVANTASIU je prvé miesto v nemeckej hudobnej hitparáde, teda v rebríčku predaja. Podľa výsledkov za prvý týždeň sa AVANTASIA s albumom „Moonglow“ stala číslom 1 v Nemecku.

Keďže Nemecko je jeden z najväčších a najdôležitejších hudobných trhov Európy, je toto pre AVANTASIU nepochybne obrovský úspech.

V Českej republike, kde je koncert vypredaný, je „Moonglow“ na peknom 8. mieste. V Španielsku ako jediný hudobník mimo domovskej krajiny z aktuálnej TOP 10 obsadil Tobias piate miesto.

Ďalšie krajiny a výsledky : číslo 1 v anglickej UK ROCK, číslo 6 vo Švédsku, číslo 9 v Škótsku, číslo 31 v Taliansku a napríklad 13. miesto v Japonsku.

Mimochodom, Tobias Sammet je právom jeden z najúspešnejších nemeckých umelcov poslednej doby. Predaj jeho nosičov presiahol 3,5 milióna kusov.

Taktiež pribúdajú aj vypredané koncerty : Prahu doplnili zatiaľ nemecké mestá Kaufbeuren a Ludwigsburg, pred vypredaním sú všetky tri španielske koncerty a švajčiarsky taktiež.

AVANTASIA odštartuje svetové turné na Slovensku. V stredu 27. marca sa predstaví v Prešove, 28. marca v Bratislave.