BLIND GUARDIAN zverejnili podrobnosti o chystanom orchestrálnom albume, novinka LACUNA COIL v októbri

BLIND GUARDIAN zverejnili artwork nového albumu. LACUNA COIL a STEEL PANTHER vydajú nové albumy. VISIONS OF ATLANTIS zverejnili novú skladbu. CLUTCH s novým videom. Slováci DAGGEROSE vydali debutový album.

BLIND GUARDIAN

Kapela BLIND GUARDIAN zverejnila artwork ich orchestrálneho albumu „Legacy of the Dark Lands“, ktorého vydanie je naplánované na 1. novembra u vydavateľstva Nuclear Blast Records. Autorom artworku je maďarský ilustrátor Gyula Havancsák. Ako sa projekt nového albumu formoval, tak popri hudbe vznikal aj lyrický koncept. Pre toto získala kapela podporu v nemeckom spisovateľovi Markusovi Heitzovi a jeho románe „Die Dunklen Lande“. Kniha je zasadená do roku 1629 a obsahuje prequel k spomínanému orchestrálnemu opusu „Legacy of the Dark Lands“.

BLIND GUARDIAN – Legacy of the Dark Lands

Talianska formácia LACUNA COIL oznámila, že 11. októbra im u vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „Black Anima“. „Black Anima sme my všetci. Ste to vy, ja, je to všetko čo skrývame a kruto vystavujeme svetu. Je to zahmlené zrkadlo, ktorým sa pozeráme na hľadanie pravdy. Je to obeta a bolesť, spravodlivosť a strach, zúrivosť a pomsta, minulosť a budúcnosť. Ľudské bytosti vo veľkoleposti znepokojujúcej nejednoznačnosti. Čierne jadro, ktoré to všetko vyrovnáva…, tak ako by bez temnoty nikdy neexistovalo svetlo. S hrdosťou vám predstavujeme našu novú prácu a nemôžeme sa dočkať až vás privítame v našom objatí. My sme Anima,“ uvádza v tlačovej správe speváčka Cristina Scabbia.

Melodici VISIONS OF ATLANTIS vypustili do sveta lyric video k novej piesni „Heroes of the Dawn“ z chystanej štúdiovky „Wanderers“. Tá uzrie svetlo sveta 30. augusta vďaka vydavateľstvu Napalm Records.

Glam metalisti STEEL PANTHER vydajú 27. septembra nový štúdiový album s názvom „Heavy Metal Rules“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight)“, ktorú podporili aj videoklipom.

Americkí rockeri CLUTCH majú vonku nový videoklip ku cover skladbe „Precious and Grace“ od ZZ TOP. Spomínaná pieseň pochádza z ich novej kolekcie skladieb „The Weathermaker Vault Series“.

Bratislavská formácia DAGGEROSE hrajúca US power/thrash metal vydala debutový album „Tombkeeper“, ktorý si môžete vypočuť na Bandzone či Soundcloud.