ANTHRAX začnú nahrávať ďalší album, VISIONS OF ATLANTIS s live klipom z Masters of Rock

ANTHRAX sa chystajú nahrávať ďalší album. VISIONS OF ATLANTIS s novým live videom. GODFLESH, UNEARTH, ACHSAR a SURGERY zverejnili nové skladby.

ANTHRAX

Kapela ANTHRAX sa chystá nahrávať nový a zatiaľ nepomenovaný album. „O dva týždne ideme začať nahrávať, ale do roku 2024 to pravdepodobne aj tak nevyjde. Ale dobré na tom je, že vôbec začneme,“ prezradil Charlie Benante v rozhovore pre Metal Rules. Bubeník vysvetlil, prečo skupine trvalo tak dlho, kým vôbec dokončila napísanie ďalšieho albumu. „Ak by nás nezasiahla globálna pandémia, vyšlo by to pravdepodobne pred dvomi, možno tromi rokmi. Ale všetci vieme, čo sa stalo. Ale teraz, keďže niektoré piesne boli napísané pred pandémiou, sú pre mňa staré. Aktuálne je tu veľa nových skladieb, ktoré sa dostali do mixu. Stále pracujeme na tých starších, pretože sa nám mnohé naozaj páčia,“ dodal Benante, ktorého aktuálne zamestnáva aj reunion turné PANTERA.

Rakúski melodici VISIONS OF ATLANTIS vypustili do sveta live video piesne „Melancholy Angel“. Materiál sa nahrával minulé leto na festivale Masters of Rock, kde kapela vystúpila s Bohemian Symphony Orchestra Prague.

Industrial metaloví veteráni GODFLESH zverejnili (na TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Nero“ z chystanej dosky „Purge“. Dátum vydania je stanovený na 9. júna prostredníctvom vydavateľstva Avalanche Recordings. „Nero, ako symbol a pripomienka nezodpovednej sebadeštrukcie, ktorá sa praktizuje vždy, teraz a navždy. V klasickej tradícii GODFLESH sú prezentované 3 sebareinterpretácie, aby sa zobrazili mnohé stránky rovnakej mince,“ vyjadril sa skladateľ Justin K. Broadrick.

Metalcoristi UNEARTH sa prezentujú novou a klipom podporenou skladbou „Into the Abyss“ z chystanej nahrávky „The Wretched; The Ruinous“. Tá uzrie svetlo sveta 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Domáci folk metalisti ACHSAR zverejnili novú pieseň „Wall of Giants“ z pripravovaného a zatiaľ nepomenovaného albumu. Štúdiová novinka by mala vyjsť v priebehu leta. „V lesoch v okolí obce Pečenice sa nachádzajú zvyšky Múru obrov. Identita tých, ktorí postavili túto masívnu stavbu, zostáva zahalená tajomstvom, stratená v priebehu času. Legenda hovorí, že múr bol posledným úsilím obrov brániť sa proti nezastaviteľnému útoku ľudskej rasy,“ okomentovala kapela spomínanú skladbu.

Popradská death metalová formácia SURGERY predstavila skladbu „Violence“ ako ochutnávku z tretej štúdiovky, na ktorej už nejaký čas pracuje.