Bohatý novinkový blok v úvode týždňa: HELLOWEEN, LINDEMANN, VOIVOD, GUTALAX a ďalší

HELLOWEEN ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. Till Lindemann (RAMMSTEIN) zverejnil ukážku z chystaného živáku a novú skladbu k filmu. VOIVOD a STEEL PANTHER odohrajú online koncerty. GUTALAX dokončili nový album. Bohaté správy dopĺňajú aj informácie z táborov PORTAL, THE DEVIL WEARS PRADA, VIO-LENCE a INFECTED WORDS.

HELLOWEEN

Nemci HELLOWEEN zverejnili zábery zo zákulisia tvorby videoklipu k piesni „Skyfall“. Skladba je súčasťou očakávaného albumu „Helloween“, ktorý vyjde 18. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Projekt LINDEMANN ponúka ukážku z chystaného Blu-ray disku „Live In Moscow“ v podobe skladby „Blut“. Spomínaný živák vyjde 21. mája a ponúkne záznam koncertu z moskovskej VTB arény z 15. marca 2020. V tom čase bol ešte súčasťou projektu spoločne s Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN) aj švédsky hudobný génius Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN).

U Tilla Lindemanna ešte ostaneme, keďže zverejnil skladbu „Любимый город“, v preklade „Beloved Town“. Pieseň je z vojnového filmu „Devyatayev“ a je kompletne naspievaná v ruskom jazyku. Autormi hudby a textu sú Nikita Bogoslovsky a Jevgenij Dolmatovsky.

Kanadská formácia VOIVOD chystá dva koncertné live streamy. Prvý sa uskutoční 30. mája (o 22:00), kde odohrajú celý album „Nothingface“ a na druhom, 27. júna (taktiež o 22:00) predvedú v celej dĺžke album „Dimension Hatröss“. Pre viac informácii klikajte SEM.

Glam metalisti STEEL PANTHER majú na 22. mája (o 23:00) naplánovaný online koncert „Fans Come First“. Pre toto podujatie budú vyberať setlist samotný fanúšikovia. Viac informácii nájdete na TOMTO ODKAZE.

Českí grinderi GUTALAX dokončili nahrávanie nového albumu „The Shitpendables“. Novinka ponúkne 13 skladieb, plus dva bonusy a troch vokálnych hostí – Julien Truchan (BENIGHTED), Řezník a De Sade (SODOMA GOMORA) a Roman Vicien (DIPHTERIA, MADAFAKA). Album vyjde prostredníctvom vydavateľstva Rotten Roll Rex.

Death metaloví šialenci PORTAL vydajú 28. mája prostredníctvom vydavateľstva Profound Lore Records nový album „Avow“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Eye“.

Američania THE DEVIL WEARS PRADA zverejnili novú skladbu „Termination“ z chystaného EP „ZII“. To vychádza 21. mája prostredníctvom vydavateľstva Solid State Records.

Thrash metaloví veteráni VIO-LENCE nahrali nové a zatiaľ nepomenované EP, ktoré by malo vyjsť koncom leta prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. S novou hudbou tak prichádza táto formácia takmer po tridsiatich rokoch.

Grindový projekt INFECTED WORDS, ktorý tvoria Lepra (ABORTION) a Miro Raučina (ABORTION, EMPYRION), má vonku druhý album s názvom „Grind or Die“. Novinka vyšla ako MC kazeta (v striktne limitovanej edícii 50 ks) prípadne v digitálnej forme (TU) prostredníctvom vydavateľstva Bonesawer Records.