SLIPKNOT sa prezentujú novým singlom, VISIONS OF ATLANTIS vydajú živák z Wackenu

SLIPKNOT zverejnili nový singel. VISIONS OF ATLANTIS vydajú nový živák. VENOMOUS CONCEPT zverejnili novú skladbu. THE DEVIL WEARS PRADA a Tom Hunting (EXODUS) s novými videoklipmi.

SLIPKNOT. Foto: Jonathan Weiner

Kapela SLIPKNOT zverejnila nový singel „Bone Church“, ku ktorému natočila aj videoklip. „Na turné máme v zákulisí každej šou zriadenú miestnosť, kde hráme, cvičíme a niekedy skúšame nové nápady. Život Bone Church začal v takejto miestnosti na turné k albumu .5: The Grey Chapter. Odvtedy sme sa približovali a približovali a konečne je to tu. Toto je pre fanúšikov – ďalšia hlbšia vízia do histórie SLIPKNOT, ktorá sa stále píše. Užite si to,“ povedal perkusionista Shawn Crahan, ktorý sa postaral aj o réžiu videoklipu.

Rakúski melodici VISIONS OF ATLANTIS vydajú 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový live album „Pirates over Wacken“. Spomínaná novinka ponúkne záznam koncertu z minuloročného festivalu Wacken Open Air. „Na Wacken Open Air je niečo magické. Možno je to kolektívna viera, že toto je Svätá zem heavy metalu. Možno to vrhá špecifickú energiu na pódiá a polia tohto zvláštneho nemeckého mesta. Nenechali sme si ujsť túto mágiu, keď sme kričali meno Wacken na pódiu alebo keď sme sa obzerali okolo seba a videli tisíce spokojných ľudí, ktorí milujú, že sú tam a zdieľajú to spolu. Bolo to pre nás opäť veľmi špeciálne, ako keby to nebolo prvýkrát, čo sme hrali na Wackene. Počas predstavenia nás niekoľkokrát premohli emócie. Bolo toho toľko, čo sme chceli povedať. Cítili sme sa posilnení ako umelci a ľudské bytosti. Wacken je jedným z tých miest, kde máte pocit, že môžete zmeniť svet. Sledovať ten dav a hovoriť naň, bolo ako nikdy predtým a budeme si to pamätať navždy. Nič netrvá večne, len spomienky áno. Ďakujeme Wacken, že si z nás urobil súčasť svojej legendy,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „Pirates Will Return“.

Hardcore/punková formácia VENOMOUS CONCEPT zverejnila novú skladbu „Fractured“ z chystanej dosky „The Good Ship Lollipop“. Dátum vydania je stanovený na 24. februára prostredníctvom vydavateľstiev Decibel Records/Graphite Records.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA zverejnili nový videoklip ku piesni „Cancer“ z aktuálnej radovky „Color Decay“.

Bubeník Tom Hunting (EXODUS) natočil nový videoklip ku cover skladbe „Jungle Love“ od MORRIS DAY AND THE TIME, známej z filmu „Purple Rain“. Darryl „DMC“ McDaniels (RUN-DMC) napísal text do svojej časti a Dan Lorenzo pridal gitarové party. Skladba sa nachádza na prvom sólovom EP Toma Huntinga s názvom „Hunting Party“, obsahujúcom niektoré z jeho obľúbených piesní.