SIGHISOARA OSLÁVI 15. VÝROČIE KONCERTOM V BRATISLAVE

OSLAVA 15. VÝROČIA SKUPINY SIGHISOARA

SIGHISOARA (Sk – Bratislava) – gothic doom metal
DEMENCIA MORTALIS (Cz – Roudnice nad Labem) – gothic doom melodic metal
DOWN TO HELL (Sk – Malacky) – melodic black metal
ACHSAR (Sk – Levice) – metal

Sobota 23.11.2013, Bratislava – Randal Club

Štart: 20:00, Vstupné: 5 €

Pozývame všetkých priateľov a fanúšikov na náš výročný koncert k 15-tim rockom založenia SIGHISOARY spolu so spriaznenými kapelami DEMENCIA MORTALIS z Roudnice nad Labem, DOWN TO HELL z Malaciek a ACHSAR z Levíc.

SIGHISOARA
Na jeseň roku 1998 Edo (klávesy) a Roman – DEMOGROGON (ex – ETHEREAL PANDEMONIUM – bicie) zakladajú kapelu SIGHISOARA. Neskôr prichádza do kapely Bubu (ex – RAVENARIUM – basa) a Ondro (ex – MORTALLY INFECTED – gitara). V roku 1999 Bubu odchádza a kapelu posilnili Seki (ex – STRYGON – gitara) a Milan (AZATOTH – spev). V roku 2000 kapela nahráva v šalianskom Moonset Paladis štúdiu prvý doom-blackový album „Cesta zatratených duší“.

Kapela sa po pár úspešných koncertoch a následnom odchode dvoch členov na dlhšiu dobu od roku 2004 odmlčala. V roku 2008 sa Michael von Rabensblut (STRYGON – spev) a Peter 4 (gitara) stávajú novými posilami kapely. V roku 2009 prichádza do kapely basák Bruno. Ako posledná do novej zostavy prichádza speváčka Petra. V obnovenej zostave začala kapela tvoriť nový materiál a opäť koncertovať. V roku 2011 sa SIGHISOARA zúčastnila súťaže kapiel Emergenza, kde v stredoeurópskom finále skončila na slušnom 4. mieste ako 2. najlepšia slovenská skupina. V októbri 2011 kapelu hlavne kvôli pracovnej vyťaženosti opúšťa speváčka Petra.

Dňa 2.6.2012 uzrel svetlo sveta druhý radový album „Lost in Transylvania“, na ktorom kapela definovala svoje sighisoarovské poňatie gothic-doom metalu s dôrazom na melodiku vokálnych liniek s využitím cudzích jazykov, rozmanitosť skladieb a ich nálad a ochotu experimentovať aj s elektro zvukmi. Na jeseň 2012 v rámci promo kampane na nový album vyšli celkom dobré recenzie na album, ako aj rozhovory s kapelou v časopise Spark a na webe Fobiazine a Greginet. Od novembra 2012 kapela nepokračuje v ďalšej spolupráci s gitaristom Peťom 4 hlavne kvôli jeho časovej zaneprázdnenosti. Rok 2013 sa niesol v znamení živého vystupovania na podporu nového albumu a výročným, v poradí 8. tohtoročným koncertom zakončí SIGHISOARA svoju tohtoročnú slovensko-českú koncertnú púť koncertom na domácej pôde v Randal Clube!

DEMENCIA MORTALIS
Gothic/doom/sympho/melodic metalová kapela z Roudnice nad Labem se živými houslemi, dvěma vokalisty a sotva měřitelným kolektivním IQ. Protikřesťanský náboj se kříží s lyrikou, snové klávesy s dvoukopákem a vytvářejí tak retardovaně zádumčivou náladu, při které nezůstane jedno chodidlo suché!

DOWN TO HELL
Melodická black metalová horda z Malaciek na vás zaútočí rýchlymi riffmi, desivou atmoškou a prevalcuje bezbožnou temnotou, z ktorej niet úniku!

ACHSAR
Metalová úderka z Levíc v sebe spája rôzne metalové elementy a našupuje do vás hutné riffy s chytľavými popevkami a melodickými vyhrávkami, ktoré vás dostanú do hoblingu či chcete alebo nie!

Tlačová správa