Sólové turné LINDEMANN zavíta aj na Slovensko, THERION zmenili vydavateľstvo

Till Lindemann oznámil európske turné. Corey Taylor podpísal u BMG. THERION zmenili vydavateľstvo. MINOR vydajú v máji nový singel. DEMONIC-EYED s novým EP.

Till Lindemann

Till Lindemann (RAMMSTEIN) oznámil jesenné sólo turné po Európe, ktoré odštartuje 8. novembra a potrvá do 20. decembra. Termín koncertu v bratislavskej Inchebe pripadol na 24. novembra (viac o koncertu na Slovensku sa dočítate na TOMTO ODKAZE). Pod správou nájdete aj teaser na šnúru.

Švédska formácia THERION podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Po takmer 30 rokoch od podpísania zmluvy s Nuclear Blast Records sme mali pocit po vypršaní kontraktu, že je čas vyskúšať niečo nové. Napalm Records sú jedným z najväčších a najlepších metalových vydavateľstiev v okolí a o THERION prejavovali záujem už mnoho rokov, takže keď prišiel čas poobzerať sa po novom vydavateľstve, bolo prirodzené začať s nimi rokovať. Dohodli sme sa a teraz sme nadšení, že s nimi môžeme začať spolupracovať a máme veľkú dôveru, že odvedú úžasnú prácu s nadchádzajúcim a posledným albumom v trilógii Leviathan,“ znie v oficiálnom vyhlásení skupiny. Ešte dodáme, že nový album by mal vyjsť počas tohto roka.

Corey Taylor (SLIPKNOT) podpísal zmluvu s vydavateľstvom BMG pre svoj druhý sólový album „CMF2“, ktorý vyjde tento rok. Vydanie prebehne v spolupráci s jeho vlastným vydavateľstvom Decibel Cooper. „Chcel som pracovať s BMG, pretože prejavili veľký záujem o spoluprácu so mnou a v posledných rokoch udržiavali oheň pre rock, punk a metal,“ povedal Taylor pre magazín Billboard. „Po vypočutí Coreyho nového albumu sme boli úplne unesení. Jeho hudba je absolútne skvelá s marketingovými schopnosťami, ktoré tomu zodpovedajú. Je pre nás cťou byť partnerom pre tak inšpiratívneho umelca a podnikateľa, akým je Corey Taylor, a umocniť jeho víziu globálne,“ dodal Thomas Scherer, prezident BMG pre repertoár a marketing. „Decibel Cooper mi nielenže umožní vydávať moju vlastnú hudbu a umenie po celom svete, ale tiež mi to dáva solídny spôsob, ako pomôcť podporiť akékoľvek nové kapely, ktoré chcem zapísať do zoznamu. BMG mi pomôžu dať moje peniaze tam, kde mám ústa a tým podporiť ďalšiu generáciu,“ ozrejmil Corey Taylor funkciu vlastného vydavateľstva.

Domáci death metalisti MINOR zverejnia 13. mája nový singel s názvom „Nevermore“, podporený aj videoklipom. „Skladba vznikla na nový album ako tretia v poradí a náš subjektívny pocit je, že sme pri nej ponechali prvky, ktoré nás vždy definovali, avšak pridali aj nové elementy. Nahrali sme ju v januári u Briana Bajáka. Rozhodli sme sa využiť mix/master v zahraničí, konkrétne u talianskeho zvukového majstra Simonea Pietrofortea. Výsledný zvuk je brutálny, ale zároveň priezračný, kde je jasne čitateľný každý nástroj. Pripravte si svoje sluchovody pre skutočnú pastvu na modernom zvuku,“ uvádza kapela na sociálnych sieťach.

Poriadne agilná skupina DEMONIC-EYED zo Zvolena ohlásila nové EP a novú posilu v zostave. Už nejaký čas je súčasťou live koncertov vokalista Dominus Dadcareius (DADCARE), s ktorým teraz zvolenské trio nahrali EP, ktoré sa volá jednoducho „D‘ 23“. Fanúšikovia na ňom nájdu 4 piesne, na ktorých budú počuť v štúdiovej polohe spomínaného Dadcareiusa. Nový materiál nájdete na streamovacích platformách.