Nový singel HELLOWEEN vyjde v apríli, album v lete 2021. EVANESCENCE a LEPROUS zverejnili čerstvé songy

HELLOWEEN vydajú na jar prvý singel z nového albumu. EVANESCENCE prezradili dátum vydania nového albumu. LEPROUS s novým singlom. SOILWORK majú nový klip. EYEHATEGOD zverejnili novú skladbu. VOIVOD sa s novým albumom neponáhľajú.

HELLOWEEN

Nemci HELLOWEEN oznámili, že 2. apríla im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde prvá ochutnávka z chystaného albumu v podobe singla „Skyfall“ (limitovaná vinyl verzia bude obsahovať ešte aj exkluzívnu skladbu s názvom „Indestructible“). Spomínanú pieseň napísal Kai Hansen, hudobne je príbuzná „Keeper of the Seven Keys“, na ploche dvanástich minút rozpráva o pristáti mimozemšťana na Zemi. Sprievodné video od Martina Häuslera bude najkomplikovanejším klipom v histórii kapely, s 3D animáciou a filmovým vzhľadom. Očakávaný album vyjde v lete budúceho roka v rozšírenej zostave, ktorú tvoria Michael Kiske, Kai Hansen, Andi Deris, Michael Weikath, Sascha Gerstner, Markus Grosskopf a Daniel Löble.

HELLOWEEN – Skyfall

Kapela EVANESCENCE prezradila, že nový album „The Bitter Truth“ vyjde 26. marca prostredníctvom vydavateľstva BMG. Pod správou si môžete vypočuť aj nový singel „Yeah Right“.

Prog rockeri LEPROUS majú nový singel s názvom „Castaway Angels“, ktorý podporili aj videoklipom. „S gitaristom Tor Oddmund Suhrkeom sme jedného dňa skúsili spraviť niečo nové. On s akustickou gitarou a ja len s mojim hlasom. Za pomerne krátky čas sme vymysleli hlavnú štruktúru skladby a neskôr sme pokračovali s celou kapelou. Je tak typické byť posadnutý detailmi, perfekcionizmom a vrstvami. Ale tu sme si len chceli spolu zahrať. Robiť niečo čisté a jednoduché,“ vyjadril sa Einar Solberg v tlačovej správe.

Švédi SOILWORK natočili nový videoklip ku skladbe „A Whisp of the Atlantic“ z rovnomenného EP, vydaného 4. decembra.

Kapela EYEHATEGOD zverejnila novú skladbu „High Risk Trigger“ z chystanej dosky „A History of Nomadic Behavior“. Tá vyjde 12. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Kanadská formácia VOIVOD oznámila, že nový štúdiový album nepríde skôr, ako koncom budúceho roka.