SONATA ARCTICA vydajú akustický album. Novinky hlásia aj AT THE GATES, POWERWOLF a ďalší

SONATA ARCTICA, AT THE GATES, POWERWOLF a FLOTSAM AND JETSAM vydajú nové albumy. Corey Taylor, Lzzy Hale, Scott Ian a Dave Lombardo nahrali soundtrack pre film. LAMB OF GOD s novým videom. Gus G. zas s novým singlom. Novinky aj od PAČESS a VULTURE.

SONATA ARCTICA

Melodici SONATA ARCTICA vydajú v októbri prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Tonträger Produktions Und Vertriebs Gmbh akustický album „Acoustic Adventures – Volume One“. Druhú nahrávku v takejto forme potom vydajú aj v roku 2022. „Táto akustická forma SONATA ARCTICA sa pripravovala už roky. Prvým prejavom, okrem niekoľkých akustických verzií skladieb v priebehu rokov, bolo turné „Acoustic Adventures Tour“ v roku 2019, ktoré bolo veľmi úspešné a vyvolalo myšlienku, aby sa tieto skladby nahrali a vyšli na albume. Naše piesne vždy vychádzali z krásnych melódií, vďaka čomu je tiež veľmi ľahké ich pretransformovať a perfektne usporiadať do akustickej podoby,“ vyjadril sa v tlačovej správe spevák Tony Kakko.

Death metalisti AT THE GATES vydajú 2. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album s názvom „The Nightmare of Being“. „Celková téma albumu sa venuje téme pesimizmu a ja som bol hlboko ponorený v pesimistických filozofoch. Pokúšam sa pochopiť tento spôsob nazerania na svet. Nie je to negatívny album. Pre mňa osobne je to vstupná brána do nových myšlienok. Album by sme mohli nazvať úvodom do pesimizmu. Je to veľmi temné, ale nie negatívne,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Tomas Lindberg.

Nemci POWERWOLF oznámili, že 9. júla im prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde nová štúdiovka „Call of the Wild“. Podpora novinky by mala začať v októbri európskym turné.

Corey Taylor (SLIPKNOT), Lzzy Hale (HALESTORM), Scott Ian (ANTHRAX), Dave Lombardo (SUICIDAL TENDENCIES, ex-SLAYER) a Tina Guo spojili sily so skladateľom Filom Eislerom pri tvorbe titulnej skladby k filmu „Thunder Force“, ktorý bude mať premiéru 9. apríla na streamovacej službe Netflix.

Kapela LAMB OF GOD sa hlási s novým videom skladby „Resurrection Man“ zo živáku „Live In Richmond, VA“. Ten je súčasťou nedávno vydanej deluxe verzie aktuálneho albumu „Lamb of God“.

Gitarový mág Gus G. (FIREWIND) vypustil do sveta nový singel „Exosphere“, ktorý podporil aj obrazovým materiálom. V skladbe hosťujú basgitarista Dennis Ward a bubeník Jan-Vincent Velazco.

Thrasheri FLOTSAM AND JETSAM vydajú 4. júna prostredníctvom vydavateľstva AFM Records novú dosku „Blood In the Water“. Novinka ponúkne 12 skladieb.

Českej formácii PAČESS vyjde 25. mája prostredníctvom vydavateľstva Slovak Metal Army nový album „Poupě“. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel s názvom „Jménem lilie“.

Vyznávači starej školy VULTURE vydajú 21. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Dealin´ Death“. Nižšie nájdete aj prvú ochutnávku v podobe klipovky „Malicious Souls“.