Lemmy a MOTÖRHEAD sa dočkajú svojho komiksu, JINJER pracujú na ďalšom albume

Kapele MOTÖRHEAD vyjde komiks. Jonathan Davis sa podieľal na skladbe k videohre. JINJER a OBSCURA vydajú nové albumy. Fenriz s novou rádiovou reláciou. KK´S PRIEST zverejnili novú skladbu.

Lemmy Kilmister

Legendárnej formácii MOTÖRHEAD vyjde 7. septembra autorizovaný komiks s názvom „Motörhead: The Rise of the Loudest Band in the World“. Od Lemmyho začiatkov v jazdeckej škole na anglickom vidieku, až po nahrávanie ikonického albumu „Ace of Spades“ a prvý veľký medzinárodný úspech. Komiks zaznamenáva mimoriadny príbeh neuveriteľnej cesty slávneho frontmana, ako vodcu „najhlasnejšej kapely na svete“.

Ukážka z komiksu

Kapela JINJER vydá 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Wallflowers“. „Kreatívny rast bol pre nás vždy hlavným cieľom. Deň, kedy JINJER prestanú siahať po nových hudobných obzoroch, bude našim posledným dňom ako kapely. Mohli sme vyvrhnúť to, čo sa od nás očakáva, že budeme robiť alebo vyrábať klony, ale nikdy sme to neurobili a nikdy nebudeme. Namiesto toho sme napísali album, ktorého úroveň emócií siaha od najprudšej agresie, po tie najkomplikovanejšie melódie a melancholické vibrácie, aké ste kedy od našej hudby dostali. Rozhodli sme sa roztrhať všetky možné štylistické hranice bez ohľadu na finančný úspech alebo konkurenciu našich predchádzajúcich albumov. „Wallflowers“ je iný druh albumu po hudobnej aj vizuálnej stránke. Ide o našu identitu ako skupiny, jednotlivcov, tak aj o jasné vyhlásenie, že sme iní ako väčšina umelcov, a že je v poriadku robiť si svoje vlastné veci,“ vyjadril sa v tlačovej správe basgitarista Eugene Abdukhanov. Nižšie nájdete aj prvú ochutnávku v podobe skladby „Vortex“.

Technickí death metalisti OBSCURA oznámili, že 19. novembra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová štúdiovka „A Valediction“. Prvý singel zverejnia v júli.

Gylve Nagell, alias Fenriz z kapely DARKTHRONE, má novú rádiovú reláciu „The Fenriz Metal Pact“. „Po troch rokoch nečinnosti „Rádia Fenriz“ som späť. Na Soundcloude som mal vtedy poslucháčov z viac ako 50 krajín a bol to jednosmerný komunikačný kanál. Tentokrát je moja šou viac interaktívna a mám pomocníka, ktorý bude monitorovať vaše otázky, na ktoré budem odpovedať. Štýly, ktoré budem hrať sú väčšinou skôr undergroundové veci, staré demo skladby, piesne a kapely, ktoré skutočne vykopávam a mali by vyhovovať všetkým metalovým maniakom zo všetkých krajín. Mám čo robiť a život, ktorý chcem viesť, takže budú len dve epizódy mesačne, a vďaka tomu môžete mňa a môj vkus v metale spoznať o niečo lepšie,“ napísal Fenriz na facebookovom profile kapely. Prvá časť je zadarmo, ostatné budú za mesačný poplatok 3$. Pre viac informácii klikajte SEM.

Formácia KK´S PRIEST zverejnila klipom podporenú titulnú skladbu z chystaného debutu „Sermons of the Sinner“. Dátum vydania je stanovený na 20. augusta prostredníctvom vydavateľstva Explorer1 Music Group/EX1 Records. Kapelu tvoria bývalí členovia JUDAS PRIEST – gitarista K. K. Downing, vokalista Tim „Ripper“ Owens a bubeník Les Binks, ktorých dopĺňajú gitarista A. J. Mills (HOSTILE) a basgitarista Tony Newton (VOODOO SIX).

Jonathan Davis (KORN) sa podieľal na skladbe s názvom „Elex“ ku chystanej videohre „Elex II“. Krátku ukážku nájdete na TOMTO ODKAZE.